Top 5 sfaturi dacă îți dorești o baie luxoasă

0

Micile schimbări pe care le aduci în casa ta pot produce un impact major asupra designului locuinței, dar și asupra stării tale de spirit. Atunci când locuința îți oferă confortul necesar, te vei simți mai bine de ficare dată când pășești pe ușă, indiferent de situațiile stresante pe care le-ai întâmpinat peste zi.

Unul dintre cele mai importante spații ale casei este baia, un colțișor pe care nu vrei să îl împarți cu nimeni. Poți avea o baie luxoasă fără să cheltui o avere, doar făcând cele mai potrivite alegeri în ceea ce privește finisajele și decorațiunile. Dacă vrei să ai și tu o baie cu design luxuriant, urmează sfaturile noastre!

Alege o cadă cu hidromasaj

Care este atributul care ar descrie cel mai bine o baie dintr-o locație de lux? Noi am spune ”răsfăț„! O baie în care te poți relaxa și te poți simți ca și când ai fi într-un centru SPA trebuie să cuprindă în spațiul său o cadă cu hidromasaj.

În funcție de stilul de amenajare, de configurarea spațiului în baia ta și de preferințele personale poți opta pentru o cadă dreptunghiulară, ovală sau pentru una asimetrică. De asemenea, dacă vrei să obții un design inspirat din cele mai scumpe hoteluri ale lumii, alege un model incastrat.

Indiferent de dimensiunea băii tale, vei găsi un model de cadă cu hidromasaj potrivit. De exemplu, căzile tip insulă sunt o opțiune ideală pentru băile spațioase, în timp ce modelele cu forme atipice se dovedesc a fi perfecte pentru băile mici.

Așază în dulap doar prosoape scumpe

O baie luxoasă trebuie să îți stimuleze simțurile. În timp ce privirea îți este captată de finisajele extraordinare care completează decorul acestui spațiu, accesoriile trebuie să îți cucerească atingerile.

Inspiră-te din creațiile celor mai prestigioși designeri de interior și investește într-un set de prosoape de baie din materiale somptuoase. Bumbacul egiptean ar putea fi una dintre opțiunile premium pentru baia ta. Astfel, vei resimți „pe propria piele” atingerea catifelată a confortului!

Oferă atenție iluminatului

Cel mai simplu mod de a jongla cu proporțiile unui spațiu este prin intermediul iluminatului. Optând pentru corpurile de iluminat potrivite, vei obține baia perfectă pentru gustul tău.

Preferi o atmosferă intimă pentru sala ta de baie? Spoturile cu lumină ajustabilă pot înlocui fără probleme lumânările decorative. Ai nevoie de lumina potrivită pentru a-ți desfășura ritualul de înfrumusețare? Câteva spoturi așezate inteligent în jurul oglinzii îți vor fi de mare ajutor. De fapt, schimbarea luminii din baie este una dintre cele mai ușoare modalități în care poți adăuga personalitate unui spațiu banal.

Mizează pe marmură

Dacă vrei ca baia ta să fie una luxoasă, mizează pe marmură. Niciun alt tip de finisaj nu ar putea exprima mai bine opulența. Marmura este un material elegant, foarte rezistent, ideal pentru transformarea băii tale într-un spațiu de lux. Poți folosi marmura pentru placarea pardoselei, mai ales dacă bugetul nu îți constrânge paleta de opțiuni.

Pe de altă parte, o idee la fel de inspirată este să optezi pentru integrarea marmurei în diverse forme în designul băii. Poți alege o chiuvetă sau o cadă din marmură pentru a crea o atmosferă luxuriantă.

Folosește culori neutre, alb sau gri

De cele mai multe ori simplitatea emană lux. Pentru a obține o baie cu look sofisticat, folosește o paletă de culori neutre pentru decorarea spațiului.

Griul, albul și, în general, nuanțele nude sunt ideale pentru o baie care emană bun gust. Aceste opțiuni cromatice vor face ca baia ta să capete o alură elegantă, dar totodată vor transforma spațiul într-un loc liniștitor. În plus, aceste nuanțe se asortează foarte ușor atât unele cu celelalte, dar și cu alte culori.

Uneori, amenajarea unui spațiu nu necesită neapărat un buget mare. Puțină inspirație și câteva mici secrete pot fi tot ceea ce ai nevoie!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Maxipexel

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply