7 utilizări alternative ale săpunului în gospodărie

1

Săpunul poate fi găsit în locuința oricui, însă știai că îl poți folosi și în multe alte scopuri în afară de spălat? Află care sunt cele mai utile lucruri pe care le mai poți face cu săpunul tău solid preferat.

Parfumează delicat haiele

Depozitează săpunul într-un șervețel sau o cârpă în șifonier sau prin dulapuri pentru ca hainele să miroasă mai plăcut. Poți folosi acest truc și pentru genți, trollere sau chiar interiorul mașinii.

Previne aburirea oglinzilor

Când oglinda este perfect uscată, freac-o ușor cu săpun, apoi curăță urmele cu o cârpă uscată. Acest lucru va împiedica aburirea sa și funcționează și în cazul ochelarilor!

Deblochează sertare

Ai unul sau mai multe sertare care nu se mai deschid atât de ușor? Freacă cu săpun marginile acestuia pentru a aluneca mai bine.

Protejează mobila de lemn de câine

Mulți câini adoră să roadă, iar uneori chiar mobila de lemn poate fi cea afectată. Pentru a evita stricăciunile, acoperă partea la care câinele ajunge/pe care o roade de obicei cu un strat subțire de săpun. Gustul său îl va convinge să nu mai roadă mobila!

Vopsește mai curat

Dacă vrei să vopsești o ramă foto sau rama unei oglinde, dar ai uitat să cumperi bandă adezivă de hârtie, săpunul îți vine în ajutor! Nu trebuie decât să freci săpunul pe ramă, iar dacă vei murdări din greșeală cu vopsea aceasta se va curăța mult mai ușor.

Scapă de scârțâitul balamelelor

Balamelele care scârțâie nu sunt o problemă gravă, dar oricine știe cât de enervante sunt. Freacă-le cu săpun, apoi verifică dacă mai scârțâie – reaplică dacă mai e nevoie.

Deblochează un fermoar

Freacă săpunul ușor de dinții fermoarului pentru a-l face să alunece mai ușor dacă dă semne că se blochează.

Tu cunoașteai aceste utilizări alternative ale săpunului solid? Dacă mai știi și altele, împărtășește-le cu noi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply