7 trucuri de decor pentru ca bucataria ta sa fie ca si cele din reviste

0

 

O sa-ti fie de folos aceste 7 trucuri de decor pentru ca bucataria ta sa fie ca si cele din reviste. Cu alte cuvinte sa aiba un aer d eloc scump si pretentios, dar realizat cu piese si detalii accesibile oricui. Frumusetea casei si a locurilor din casa ta nu sta neaparat in valoarea lor, ci in modul in care stii sa alegi detaliile, culorile si cum le combini.

Dintre toate camerele, in bucatarie aceste trucuri de decor pot avea cel mai mare impact vizual. Mobila de bucatarie si amenajare bucatariilor vine dupa niste sabloane, dupa niste tipare, deseori plictisitoare si monotone, care fac ca toate bucatariile “obisnuite” sa semene unele cu altele, fara nici un pic de personalitate.

1. Triunghiul de lucru – distanta dintre aragaz, chiuveta si frigider –  trebuie sa fie cat mai mic posibil. Si, ca regulă frigiderul ar trebui să fie mai aproape de intrarea in bucatarie.

2. Du-te pe inaltime. Nu exista limita la organizarea pe verticala din bucatarie. Dulapurile inalte nu trebuie evitate pentru ca ofera mai mult spatiu de stocare si te ajuta sa ai o bucatarie organizata.

7 trucuri de decor pentru ca bucataria ta sa fie ca si cele din reviste. (2)

3. Acorda maxima atentie chiuvetei si detaliilor tehnice ale acesteia. Chiuveta din bucatarie este unul din cele mai importante elemente de decor si cele care fac din aceasta incapere una speciala si cu un aer sofisticat. Deci, investeste intr-o chiuveta de exceptie. Chiuveta din bucatarie trebuie sa fie mare, funtionala, solida, bine amplasata si cu o baterie care sa-ti permita sa o folosesti in toate conditiile.

4. Concentreaza-te asupra detaliilor. Nu conteaza neaparat materialul din care este facut blatul din bucatarie si nici daca lemnul dulapurilor de bucatarie este PAL sau natur, dare este foarte important ca sertarele sa functioneze perfect, iar detaliile estetice din bucatarie sa fie cele mai fumoase si cele mai elegante. Stii cum se spune: diavolul sta in detalii!

5. Iluminatul este marele secret. Unul din marile secrete pe care le are o bucatarie si unul din cele mai importante trucuri de decor este iluminatul incaperii. Din acest motiv, corpurile de iluminat sunt importante. Trebuie sa fie frumoase, practice si cu adevarat functionele. Regula spune ca trebuie sa existe o sursa principala si surse secundera edeasupra aragazului, chiuvetei si deasupra insulei din bucatarie, daca aceasta exista. Oricum cel putin doua surse de iluminat, in bucatarie, sunt obligatorii.

6. O podea rustica. Podele din lemn, din piatra neslefuita sau din gresie rustica sunt cele are dau un aer sofisticat bucatariei. Evita solutiile clasice, cele cu gresie si  alge alternative. Acesta este unul din cele 7 trucuri de decor pentru ca bucataria ta sa fie ca si cele din reviste.

7. Gandeste pe termen lung. Foloseste finisaje de calitate. Este cea mai simpla cale pentru ca bucataria ta sa fie perfecta multa vreme si ultimul dintre cele 7 trucuri de decor pentru ca bucataria ta sa fie ca si cele din reviste. 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply