7 plante pentru incepatori

0

 

Despre aceste plante se poate spune ca sunt ideale pentrtu incepatori. Daca abia ai patruns in lumea gradinaritului, nu incerca sa te avanti in sadirea unor plante greu de ingrijit, ci mai degraba ramai la cateva tipuri care necesita un minimum de atentie si investitie. Practic sunt acele plante care te vor ajuta sa deprinzi tainele gradinaritului, sunt cele care iti vor aduce primelesatisfactii si te vor invata sa comunici cu mama-natura.

1. Hosta: poti alege dintre mai multe varietati ale acestei plante, important este sa tii minte ca prefera umbra si ca se raspandesc rapid, asa ca nu le inghesui intr-un singur colt al gradinii.
hostas-143303_960_720
2. Hemerocallis “Stella d’Oro” sau crinii de o zi: plante perene, care dau un aspect placut gradinii chiar si cand nu sunt inflorite.
3. Urechea mielului: frunzele mici si moi creeaza un decor placut pentru florile colorate plantate in jur si, o data sadite, acestea vor aparea an de an.
4. Menta: planta care iti va invada rapid intreaga curte poate fi sadita in orice fel de sol si este placuta atat la vedere, cat si la miros. Tine departe daunatorii si este foarte decorativa.
sedum-948646_960_720
5. Sedum: este usor de ingrijit si se remarca prin frunzis ornamental si flori care apar vara tarziu sau la inceput de toamna.
6. Coada soricelului: desi iti poate parea banala, coada soricelului poate forma o patura colorata interesanta in gradina ta, fara pretentii cand vine vorba de alegerea solului.
7. Galbenele: singurul efort consta in plantarea anuala, dar efectul vizual cuprinde culori de la crem la oranj. In plus sunt paznici de incredere care feresc gradina de multi daunatori.
sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply