6 idei pentru a transforma un spatiu mic intr-unul chic

0

Când locuim într-un oraş mare şi aglomerat, la sfârșitul zilei singurul nostru loc unde ne dorim să fim este acasă. Iar când casa noastră este un apartament de dimensiuni mici, abilităţile de design interior si de împărţire bună a spaţiului sunt foarte importante.

6 idei pentru a transforma un spatiu mic intr-unul chic

De aceea, chiar dacă apartamentul nostru nu este foarte încăpător, trebuie să ştim cum îl putem amenaja pentru a fi confortabil şi cum putem transforma un spaţiu mic într-unul chic.

Iată 6 idei pentru a transforma un spatiu mic intr-unul chic

1. Piesele mari de mobilier în culori simple. Gândiţi-vă la o canapea gri simplă si un bufet sau comodă de culoarea nucului. Vor lăsa impresia mereu de curăţenie si ordine.

2. Foloseşte albul când nu eşti sigura. Dacă nu te poţi hotărî ce culori să alegi, mergi la sigur cu alb. Albul dă impresia de spaţiu deschis. Foloseşte la baie prosoape albe, sau lenjerie de pat albă în dormitor şi vei vedea că aceste camere vor părea mai luminoase.

3. Perdelele sunt obligatorii. Nici nu îţi poţi imagina ce plus mare aduc nişte perdele unei camere. Încadrează bine fereastra si completează camera mai ales când îţi lipsesc tablourile de pe pereţi.

Citeste si: Proiecte de case mici

4. Foloseşte veselă desperecheată. Nu investi în seturile de farfurii. Oricum nu vei avea destule când îţi vor veni prietenii în vizită. Foloseşte farfuriile strânse de-a lungul anilor si astfel vei crea un aer de romantism. Nu te mai supăra când se sparge câte un pahar. Cu cât sunt mai diferite cu atât sunt mai uşor de identificat atunci când dai petreceri.

5. Aruncă sau donează ce nu mai foloseşti. Ai spaţiu mic pentru depozitare  sau poate chiar deloc? Atunci aruncă ce nu ai mai folosit de un an (sau poate mai mult). Nu găteşti prea des dar ai două seturi de oale. Păstrează-le pe cele care îţi plac mai mult si scapă de celelalte. Oricum nu le vei folosi şi îţi ocupă prea mult spaţiu.

6. Foloseşte textile în culori deschise. Covoraşul din baie, pernele de la canapea sau şervetele de pe masă în culori deschise îţi vor lumina apartamentul si vor crea impresia de spaţiu deschis.

Citeste si: 3 bucatarii mici, frumoase si practice

Tu ce părere ai despre aceste idei? Le vei folosi la amenajarea apartamentului tău?

Sursa foto: poligonchik – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply