5 trucuri pentru orice hol

0

Am făcut o lista concretă cu trucuri pentru orice hol. Am evaluat, am calculat şi investiţa nu este foarte mare, iar cu minime adaptări, în funcţie de particularităţile fiecărui hol în parte, aceste trucuri pentru orice hol se pot aplica în… orice hol.

Citeste si: Holul casei, un fel de carte de vizita

O luam de jos în sus, pentru că podeaua este esenţială în hol, iar felul în care o amenajezi este unul din cele mai importante trucuri pentru orice hol. Gresia este sfântă, dar există şi soluţia unui covor din linoleum de foarte bună calitate.

Acesta din urmă este mult mai ieftin, îl poţi schimba mult mai des, fără prea mari bătăi de cap, este uşor de intreţinut, este uşor de montat, durabil şi nu ţine rece. Gresia are nevoie de un covor, de cele mai multe ori, ceea ce în cazul unui covor din linoleum, nu mai este cazul.

trucuri pentru orice hol

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Cel mai important pont este modelul. Alege o combinaţie gen mozaic, alb cu negru. Este extrem de decorativă, este foarte versatilă şi se adaptează la orice fel de amenajare, se integrează foarte bine cu restul decorului din camere şi se potriveşte oricărui hol, indiferent de dimeniunea lui. Soluţia are un aer aristrocat, britanic, foarte elegant.

Masa consolă este piesa de mobilier aproape obligatorie în hol. Masa consolă se poate spune că este unul din trucuri pentru orice hol. Ocupa puţin spaţiu, este extrem de utila, dă elegantă, lasă spaţiul fluid şi face o carte de vizită cu o impresie perfectă pentru casa ta.

Citeste si: Cum alegi culoarea peretilor. Ghid practic

Ceva roşu. Pe lista cu trucuri pentru orice hol trece şi aceasta condiţie: orice casă care se respectă are în hol ceva roşu. Roşul este o culoare caldă, vie, este un simbol al căldurii şi al vieţii şi este o condiţie pentru zona de intrare în casă, dacă este să ne luăm după regulile Feng Shui. Ce să fie roşu în hol? Abajururul unei lampi, o vază, faţa unui taburet, un suport cu/pentru umbrele roşii/u, o carpetă. Orice, numai rosu să fie.

Flori. Aici problema este ceva mai complicată. Dacă există lumină naturală în hol este simplu, dacă nu, soluţia este să foloseşti flori naturale care rezistă multă vreme. Există şi multe plante care suportă lipsa luminii, după cum poţi ţine alternativ mai multe ghivece pe care să le muţi din zona luminată, în ce intunecată. Alege însă plante care suportă aceste excursii periodice.

Oglinda. Nu se poate ca pe lista cu trucuri pentru orice hol să nu fie menţionată oglinda. Diferenţa este dată de dimensiunea ei, de locul unde este amplasată şi de ramă. Oglinda din hol trebuie să aibă ramă, iar modelul, culoarea şi dimensiunea acesteia sunt definitorii.

Citeste si: Un ceas de perete, altfel

Pe lista cu trucuri pentru orice hol mai trecem uşa cu vitraliu (poate fi realizat şi cu un autocolant de bună calitate), o fotografie sau o operă de artă pe un perete şi neapărat un pantofar şi un taburet. Taburetul face holul primitor şi casa prietenoasă!

Sursa foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply