5 sfaturi pentru grădinarii începători

0

Grădinăritul are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală, deci pentru început te felicităm că vrei să te apuci de această activitate! Totuși, știm că începutul poate fi copleșitor, pentru că vrei ca noua ta grădină să arate perfect. Însă ține minte că nimeni nu s-a născut învățat!

Iată 5 sfaturi pentru grădinarii începători de care să ții cont:

Cunoaște-ți grădina

Înainte de a decide ce vrei să plantezi în grădină, petrece ceva timp cunoscând-o mai bine. Care sunt zonele cele mai însorite și unde este umbră? Vrei să păstrezi anumite plante sau copaci care sunt plantate deja? Ai vrea să faci și o alee sau să amenajezi o zonă de relaxare?

Cum vrei să arate grădina?

Nu te grăbi să cumperi semințe și bulbi înainte de a-ți face un plan. Cu siguranță vrei ca grădina ta să arate bine, nu să fie un amestec haotic de plante. Inspiră-te de pe Pinterest și găsește un stil care se potrivește grădinii tale și care e pe placul tău.

Pași mici, dar siguri

Nu te grăbi să cumperi și să plantezi totul în același timp. Asigură-te că ai suficient timp liber și că ai căutat destule informații despre plantele pe care ți le dorești în grădină, pentru a nu face greșeli.

Folosește ustensilele potrivite

Grădinăritul este o activitate plăcută și relaxantă atunci când o faci cum trebuie, iar asta include și ustensilele potrivite. Cumpără un kit pentru începători pentru a-ți fi mai simplu.

Informează-te

Nu vei învăța cum să grădinărești în doar 15 minute. Citește constant despre tehnici de plantare, ustensile, îngrășăminte, tipuri de plante etc.

Siguranța copiilor și a animalelor de companie

Dacă ai copii sau animale de companie care ies în curte, asigură-te că plantele pe care le dorești nu sunt toxice. Unele pot duce la simptome precum greață, în timp ce altele pot cauza chiar comă sau deces! Găsești AICI mai multe informații despre plantele toxice.

 

Citește și: Lucruri pe care nu le știai despre grădina ta

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply