Plante toxice pentru animale de companie

0

Plantele oferă o atmosferă caldă și primitoare oricărei locuințe, însă acestea pot pune în pericol viața animalelor de companie.

După ce într-un articol anterior am vorbit despre plantele non-toxice pentru câini și pisici, revenim cu o listă de plante pe care nu ar trebui să le ții în casă.

Aloe Vera

Aloe Vera are numeroase beneficii, însă câinii și pisicile nu ar trebui să ingereze această plantă. Poate provoca voma și diaree.

Iedera poate duce la vomă, tulburări de respirație, convulsii, paralizie, chiar comă.

Azalee

Azalee este periculoasă atât pentru oameni, cât și pentru animale, dacă este înghițită. Poate scădea tensiunea arterială, membrele pot paraliza sau poate cauza decesul. Multă grijă!

Narcisele pot cauza convulsii, ritm cardiac accelerat şi vomă. Dacă le primiți cadou, așezați vaza într-un loc sigur, unde animalul de companie nu poate ajunge.

Mușcate. În funcție de cantitatea ingerată, pot apărea diferite simptome: lăcrimare, dilatarea pupilelor, reacții cutanate care se manifestă prin prurit, tulburări nervoase.

Liliac

Liliacul poate cauza iritație nazală și o stare de alergie doar dacă este mirosit de animalul de companie, dar dacă acesta este digerat poate provoca probleme digestive și hipertensiune.

Alte plante toxice pentru animalul de companie includ:

Avocado: vomă, diaree, stop cardio-respirator, comă;

Brândușa de toamnă: diaree, vomă cu sângerări;

Iris: vomă cu sânge, depresie, diaree, dureri abdominale, hipersalivație;

Gladiolă: vomă cu sânge: depresie, diaree, dureri abdominale, hipersalivație;

Lalea: vomă, diaree, hipersalivație;

Leandru: vomă, diaree, hipotermie, comă, deces;

Primulă: greață, amețeală.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply