5 idei ușor de pus în practică pentru a transforma grădina într-un colț de rai

0

gradina (2)Dacă dispui de o curte, indiferent cât de spațioasă sau mică ar fi, în timpul verii îți petreci cea mai mare parte a timpului acolo. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să-ți petreci sfârșitul de săptămână în curte, înconjurat de verdeață și bucurându-te de vremea frumoasă de afară.

Vara este și un moment potrivit pentru a face câteva îmbunătățiri în curte, așa că noi îți propunem cinci idei ieftine și ușor de pus în practică în grădina ta. Iată despre ce este vorba:

Construiește un grătar

Un grătar este aproape obligatoriu când stai la casă și ai suficient spațiu în curte. Carnea și legumele pregătite pe grătar în aer liber sunt mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele pregătite pe aragaz. În plus, spre deosebire de gătitul în bucătărie, cel în aer liber este plăcut și relaxant. Te bucuri de aer curat, dar și de o masă pe cinste.

Îl poți construi din BCA, care este ușor manevrabil și are un preț foarte avantajos. Noi am găsit pe acest site mai multe tipuri de BCA, pentru diverse proiecte și construcții. Nu vei avea nevoie nici de prea mult timp pentru a construi un grătar, deoarece nu este deloc complicat. În funcție de cât de mare îți dorești să fie, în doar câteva zile este gata și te poți bucura din plin de el.

Foișorul, locul perfect pentru mese cu prietenii

Un foișor nu presupune cheltuieli mari, ai nevoie de puține materiale și le poți găsi la prețuri foarte bune. Dacă punem în balanță cheltuielile și efortul pe care le presupun construirea unui foișor și nenumăratele clipe de relaxare și bună dispoziție pe care le petrecem acolo, e ușor de ghicit care este varianta câștigătoare.

Un foișor din lemn este un proiect ieftin pentru care nu ai nevoie de un meseriaș. Chiar și un amator poate construi singur un foișor, mai ales dacă nu alegi un model complicat sau prea mare.

Folosește plantele agățătoare pentru mai multă verdeață

Vara este momentul perfect pentru a grădinări și pentru a mai adăuga câteva elemente decorative în curtea ta. Plantele agățătoare sunt o modalitate de a înverzi toată curtea și de a masca garduri inestetice. Dacă ai o curte mică, plantele cățărătoare sunt în mod cert cele mai bune prietene ale tale.

Unele plante agățătoare cresc aproape singure, în orice mediu, și nu au nevoie de prea multă îngrijire – iedera sau caprifoiul sunt două exemple excelente în acest sens. Poți opta și pentru viță de vie, ușor de îngrijit și care îți va oferi pe timpul verii și o gustare sănătoasă.

Hamac sau leagăn, tu ce alegi?

O după-amiază de duminică perfectă include și un hamac sau un leagăn. Aerul curat, liniștea și legănatul ușor reprezintă cadrul perfect pentru a uita de toate grijile. În funcție de spațiul de care dispui sau de plăcerile tale, poți alege fie un hamac, fie un leagăn.

Pentru niciunul dintre aceste două accesorii nu ai nevoie de un buget prea mare și nici de prea mult spațiu. Câțiva metri sunt suficienți și pentru leagăn și pentru hamac, așa că vara asta iți propunem să te lași pradă relaxării și să amplasezi unul la tine în curte.

Construiește o bucătărioară de vară

Am lăsat la final cel mai complex proiect, dar și unul extrem de util. Bunicii noștri aveau cu toții o bucătărie de vară, iar cea din casă devenea un loc în care rar se intra în sezonul cald. O bucătărie de vară nu trebuie să fie costisitoare și nici foarte spațioasă, așa că nu trebuie să te ferești de începerea unui astfel de proiect. Poți folosi și pentru ea tot BCA, un material rezistent și cu proprietăți termice ridicate, care te vor scuti de adăugarea unei izolații. Tot ce ai nevoie pentru a o construi sunt materialele de bună calitate și un meșter priceput.

Tu ce proiecte vrei să pui în aplicare în curtea ta vara asta?  

(P) Articol realizat impreuna cu arabesque.ro

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply