5 greșeli care pot strica acest Crăciun în casa ta și cum le poți evita

0

greseli iarna

Vin sărbătorile și multe case vor mirosi a chec, cozonac și alte bucate tradiționale. Vor fi luminate cu mii de beculețe și vor aștepta Crăciunul cu un brad împodobit. Sărbătorile trebuie să reprezinte o perioadă de liniște pentru orice familie și gospodărie. Tocmai din acest motiv este important ca acest anotimp să fie întâmpinat cu maximum de responsabilitate. Vremea poate fi dură pentru o gospodărie, frigul, zăpada și viscolul pot strica atmosfera la care fiecare gospodar visează în această perioadă să o trăiască alături de familia sa.

5 greșeli care pot strica acest Crăciun în casa ta și cum le poți evita:

  1. Ce riști dacă nu cureți zăpada și gheața din fața casei

Căderile masive de zăpadă pot reprezenta o bătaie mare de cap pentru o gospodărie. Proprietarii sunt obligați, potrivit legii, să curețe zăpada și gheața din fața caselor lor, altfel riscă amenzi usturătoare pe perioada iernii. Aceste freze de zăpadă foarte eficiente și ușor de manevrat și utilizat pot ușura extrem de mult munca de a scăpa de zăpada din curte și din fața casei, de pe trotuar. Un astfel de ajutor te poate scăpa de multe neplăceri în timpul iernii.

  1. Casa nu a fost izolată termic corect

Nu este timpul pierdut să verifici dacă ai o casă izolată termic corect. Nu ai vrea să te trezești în mijlocul primului viscol din acest sezon rece că vântul trece nestingherit pe sub ușa de la intrare și pe lângă ramele ferestrelor casei. Verifică geamurile pentru eventuale fisuri sau crăpături și schimbă, dacă este cazul, ușile din casă, dar și pe cea de la intrare.

  1. Acoperișul are probleme

Un acoperiș cu probleme înseamnă o casă cu probleme. Verifică dacă nu există bucăți care riscă să se desprindă de pe casă sau dacă au apărut găuri în acoperiș prin care se infiltrează apa. Verifică și burlanele de scurgere, dar și jgheaburile. Dacă este cazul, curăță-le de mizerie. Poți repara rapid aceste probleme, cu condiția să te apuci de treabă înainte de prima zăpadă serioasă.

  1. Grădina nu a fost pregătită de iarnă

Nu ai strâns frunzele uscate și crengile și nu ți-ai protejat florile și pomii din grădină? Fără un compost aplicat la rădăcini, s-ar putea ca iarna aceasta să fie nemiloasă pentru grădina ta.

  1. Nu ai testat sistemul de încălzire din casă

Nu aștepta primele nopți cu multe grade pe minus ca să realizezi că sistemul de încălzire din casă este stricat, nu face față sau are nevoie de câteva piese noi pentru a le schimba pe cele învechite.

Aceste 5 sfaturi te pot ajuta să treci mai ușor, cu mai multă liniște și fără bătăi de cap peste această iarnă. Nu îți va lua foarte mult timp să îți pui casa la punct și să îți iei toate măsurile de precauție ca următoarele luni să treacă fără probleme. În acest fel, te poți bucura de sărbători și de prezența celor apropiați de tine și de familia ta fără să treci prin neplăcerea de a te lupta cu frigul și umezeala în acest sezon rece.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Oksana Shufrych

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply