4 proiecte pentru curtea ta, pe care le poți face de unul singur, fără meseriaș

0

Este momentul perfect pentru un proiect interesant în curte, pentru că în această perioadă materialele se ieftinesc, iar aceste idei pot fi puse în aplicare chiar de tine.

E o adevărată plăcere să te ocupi singur de amenajarea curții și de lucrări mărunte prin grădină. Cu puțină îndemânare poți să îți creezi un adevărat colț de rai cu absolut tot ce ai nevoie, pentru a te bucura de weekenduri relaxate chiar la tine în curte, fără să mai pleci în vacanță. Uite cât de multe poți face chiar tu, fără ajutorul unui meseriaș:

  • Rapid de ridicat și aproape imperativ, dacă stai la curte

Mâncarea pregătită la grătar în aer liber are un gust aparte, inconfundabil. Mai mult decât atât, este o adevărată plăcere să pregătești grătarul și să inviți prietenii duminica la tine, nu-i așa? Tocmai de aceea, construirea unui grătar de curte este aproape imperativă.

Un grătar se construiește foarte ușor și nici nu costă mult. Te poți convinge de acest lucru doar privind costul acestor cărămizi, de pildă, ele fiind materialul principal de care ai nevoie pentru a construi un grătar. Într-o singură zi, poți ridica grătarul fără ajutorul unui meseriaș și fără prea multe cunoștințe cu privire la construcții.

  • Un cuptor de pâine se face repede și este foarte practic

La fel de ușor de realizat este și cuptorul de pâine. În el poți găti și pizza, dar și unele feluri de mâncare tradiționale, care capătă o aromă aparte atunci când sunt gătite într-un cuptor cu lemne. Chiar mai ușor de construit decât grătarul, cuptorul necesită și mai puțin timp dedicat execuției și mai puține materiale.

O idee interesantă și de care te poți ocupa tot de unul singur este să realizezi un grătar care să aibă și cuptor. În felul acesta pregătești carnea pe grătar în timp ce pâine se coace în cuptor. La final ai parte de o masă cu pâine cu o coajă crocantă și carne perfect rumenită pe grătar. Când te gândești la o asemenea masă, parcă îți vine să începi construcția grătarului și a cuptorului chiar acum, nu-i așa?

  • Foișorul, locul perfect pentru a te relaxa alături de cei dragi

Un foișor nu este deloc dificil de construit și nici nu necesită prea multe materiale. Lemnul este aproape singurul material de care ai nevoie. În funcție de forma pe care ți-o dorești pentru foișor, proiectul poate fi mai complex sau mai simplu. Un foișor îți va aduce avantaje incontestabile, fiind și o construcție cu un aer fermecător, pe care merită cu siguranță să o ai în curte.

  • Un iaz poate fi ușor de realizat și va da un farmec aparte grădinii tale

Un iaz în grădină, ușor? Da, se poate și nu e nevoie de instalații complexe sau de lucrări istovitoare. Într-o zi, iazul e gata și va arăta senzațional. Decorează-l cu pietre și diverse plante și vei avea în curte un adevărat colț de paradis. În clipul de mai jos găsești instrucțiuni pentru realizarea unui iaz simplu:

Oricare dintre aceste proiecte poate fi realizat fără cunoștințe aprofundate de construcții. Sunt cât se poate de simplu de realizat, ieftine, dar și practice și estetice. Tu ai realizat vreunul? Care dintre ele este următorul pe lista ta?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply