TOP 3 avantaje incontestabile ale unui foișor în grădină

0

gradina casa foisorUn foișor în grădină are câteva avantaje incontestabile.

Vara se apropie cu pași repezi, de aceea ar fi timpul să te pregătești cum se cuvine pentru zilele libere și pentru serile relaxante pe care cu siguranță îți dorești să le petreci în grădină, la aer curat.

Dacă este frumos amenajată, o grădină devine un adevărat colț de rai, mai ales dacă nu-i lipsește o mică parte pe care sigur ți-o dorești de ceva vreme: foișorul.

Dacă nu ești convins că ai nevoie de un foișor în grădina ta, suntem pregătiți să-ți vorbim puțin despre avantajele incontestabile ale deținerii unui astfel de „accesoriu”.

Înainte de asta, însă, trebuie să-ți spunem care este cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să construiești un foișor: înclinația podelei.

Înclinația podelei este foarte importantă

Indiferent de materialul pe care îl vei folosi la construirea foișorului, în general, și a podelei, în particular, aceasta trebuie să fie înclinată ușor spre exterior, pentru a evita băltirea apei după ploaie sau după ce ai spălat-o cu furtunul. Pentru ca înclinația să fie cea dorită, pe lângă o șapă de beton trebuie să folosești și o șapă autonivelantă.

Șapa autonivelantă este un mortar special, alcătuită din ciment sau ipsos, nisipuri fine, adaosuri minerale și aditivi care formează, în amestec cu apa, o masă de nivelare cu o foarte bună lucrabilitate. În stare întărită, șapa autonivelantă devine un strat continuu, fără fisuri, rezistent la șocuri și la uzură, ideal pentru a fi folosit la construirea podelei în foișor. Un astfel de material, precum aceste sape autonivelante, creează o suprafață mult mai fină decât șapa de beton, peste care poți pune gresie de exterior, care permite apei să se scurgă în voie la exteriorul foișorului.

Iată care sunt avantajele deținerii unui foișor în grădină:

Profiți mai mult de spațiul din grădină. Când plouă, obișnuiești să stai în casă, iar la amiază soarele este prea puternic în zilele senine pentru a te bucura în voie de aerul de afară. Toate aceste absențe ale tale din spațiul pe care îl ai la dispoziție lângă casă vor înceta, deoarece foișorul este adăpostul perfect din grădină atât pentru zilele cu vreme capricioasă, cât și pentru orele caniculare din timpul verii.

Reprezintă o investiție foarte profitabilă. Indiferent dacă vrei să vinzi sau să păstrezi casa pe care o deții, un foișor de grădină va oferi un mare plus de valoare întregii proprietăți. După cum notează site-ul pergolakitsusa.com, o grădină neamenajată scade valoarea proprietății cu cel puțin 20%. De exemplu, dacă grădina ta este frumos amenajată, ai putea adăuga 10-15.000 de euro la valoarea casei, deși amenajarea ei ar costa de patru ori mai puțin.

Reprezintă o modalitate de a oferi eleganță spațiului din jurul casei. Dacă nu ai o grădină mare și verde în spatele casei, poți construi un mic foișor pe care să-l transformi într-o oază de verdeață cu ajutorul plantelor agățătoare. În plus, modul în care foișorul a fost construit și felul în care ai amenajat spațiul „interior” poate oferi întregii tale grădini acea notă de eleganță care nu trebuie să-i lipsească niciunei persoane îndrăgostite de frumos.

 

Foto: shutterstock.com/Milosz Maslanka

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply