Utilizarile casnice ale lavandei

0

Utilizarile casinice ale lavandei (1)Florile de lavandă sunt utilizate la scară largă, în special ca antiinsecte (molii, țânțari, afide), ca odorizant, ca plantă medicinală, aranjamente florale proaspete sau uscate. Iată câteva din utilizările casnice ale lavandei.

Toate soluţiile aromate conţin şi ulei de lavandă, dar cel mai bine este să folosesţi ulei esenţial veritabil de lavandă sau florile uscate ale plantei la utilizările casnice ale lavandei.

Utilizarile casinice ale lavandei (3)Condiment de lavandă – amesteca în cimbrul puțină lavandă (într-o proporție aproximativă de 1:5). Mâncărurile vor căpăta o aromă rafinată, fiind, în plus, și mai ușor digerabile. în zonă sudică a Alpilor, cimbrul amestecat cu lavandă se da mâncăcioșilor pentru a le regla apetitul și a-i ajută astfel să scadă în greutate.

Citeste si: Aroma de lavanda

Pentru a scăpa de molii, aceasta fiind una din cele mai răspândite din utilizările casnice ale lavandei, se pun în dulap săculeți cu inflorescențe de lavandă uscată. Zilnic, conținutul săculeților se freacă în palme pentru că astfel să se degaje cât mai mult ulei volatil, care alungă insectele.

Citeste si: Arome naturale in casa ta

Furnicile, puricii și gândacii fug de mirosul de lavandă. Pentru a scăpa de musafirii nepoftiți, stropeşte de două ori pe zi locurile în care aceștia se ascund sau traseele pe care vin, cu o soluție formată din şase linguri de apa și 10 picături de ulei volatil de lavandă.

Citeste si: Care sunt florile zodiei tale

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă – pune într-o cană de apa 10 picături de ulei volatil de lavandă și 10 picături de ulei volatil de mentă. Șterge cu această soluție pereții, podelele toate zonele care degaja mirosuri neplăcute. Evita suprafețele lăcuite, pentru că uleiurile volatile sunt un dizolvant redutabil și strică lacul.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply