Un cămin cu perspective ample asupra Romei

0

Acesta este cel mai recent proiect semnat de designerul italian Maurizio Giovannoni, finalizat la sfârșitul anului trecut. Locuința se află într-unul dintre cartierele boeme ale Romei și beneficiază de o poziție extraordinară, căci are o priveliște de 360 º asupra orașului.

Stilul efervescent al lui Maurizio Giovannoni, definit de tușe cromatice puternice, a fost adaptat într-o manieră actuală acestui proiect în care proprietarii și-au dorit o ambianță serenă, fără stridențe.

Acest penthouse se află în Monteverde Vecchio, un cartier boem al Romei, preferat de gazdele noastre pentru liniștea cu care se înconjoară aici.

Principalul element adus în discuție de designer și de beneficiari a fost accentuarea ideii de spațiu amplu, și din acest motiv gazdele noastre s-au orientat către alb din abundență, vibrat pe alocuri cu roz pudrat, ocru și turcoaz.

Astfel, fiecare încăpere a căpătat o individualitate bine definită. Majoritatea pieselor de mobilier sunt customizate și sunt realizate după schițele designerului.


Terasele exterioare ale locuinței însumează 90 mp și au fost amenajate într-un stil pur italian, în care se îngemănează elementele din fier forjat atent lucrate și piesele de mobilier în nuanțe estivale. Pardoselile exterioare sunt în nuanțe naturale, în tonuri foarte apropiate cu cele din interior, pentru a conferi continuitate.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Stefano Corso

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply