Inspirație Casa lux: Un cămin cu influențe italiene și japoneze

0

Trebuie să recunosc faptul că remarcasem de mult această construcție, fiind atrasă în primul rând de fațada interesantă, placată cu piatră, dar și de elementele arhitectonice moderne, vizibile de la depărtare. Curiozitatea mi-a fost satisfăcută cu ocazia ședinței foto, când am descoperit nu doar un ambient remarcabil, ci și niște gazde încântătoare.

Soții Eiko și Takeyuki Shiga sunt oameni de afaceri japonezi, care au venit în România în 1999, și s-au stabilit aici pentru o perioadă de timp.

Suma totală investită în amenajare s-a ridicat la 700.000 euro.

Motivele care ne-au determinat să pornim lucrări de amploare au fost, în principal, de ordin tehnic. O vreme am locuit în casa inițială, dar, pentru că nu era izolată corespunzător, factura la încălzire și utilități era nejustificat de mare. La început, ne-am orientat doar către lucrări de termo-hidroizolare și finisare, însă văzând amploarea șan­ti­erului, am decis ca, în paralel, să facem și acele lucrări de recompartimentare și eficientizare pe care ni le doream“, ne-a spus domnul Shiga.

În primul rând, au fost schimbate toate automatizările. Casa este încălzită în prezent cu ajutorul unei centrale termice performante, climatizarea este asigurată de ventiloconvectoare puternice, iar în pardoseală au fost montate sisteme de încălzire (excluzând bucătăria).

Întreaga experiență acumulată, dar și un simț estetic cultivat în timp și-au găsit forme de expresie în decorul acestei vile. Mereu actual, ambientul reprezintă imaginea rafinată a unui stil cosmopolit.

Deoarece afacerile îi poartă din nou pe alte meleaguri, soții Shiga au decis să vândă casa cu suma de 2.800.000 euro (preț negociabil) sau să o închirieze cu 15.000 euro/lună. Consider că suma este pe deplin justificată, având în vedere valoarea proprietății și decorul de lux.

 

Sursă foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply