Trucuri geniale de la gradinari cu experienta

0

Trucuri geniale de la gradinari cu experientaUn sfat in plus, un truc este mereu binevenit si mereu necesar. Tot asa si aceste trucuri geniale de la gradinari cu experienta. Cele mai multe sunt rezultatul experientei, al detaliilor perfectionate, confirmate de rezultate. Toate aceste trucuri geniale de la gradinari cu experienta sunt uimitoare si extrem de folositoare.

Resturile de lana, scamele si materialele vechi mentin umiditatea solului. Ceea ce trebuie sa faci este sa le maruntesti cat mai bine. Toate acestea pot fi adaugate in compost. Puse pe suprafata solului scamele pot mentine umiditatea optima in pamant, mai ales in lunile caniculare de vara, cand apa tinde sa se evapore rapid intre plante.

Pamantul copt. Inainte de a incepe insamantarea rasadnitelor, unul din trucurile geniale folosite de gradinari cu experienta este coptul pamantului. La propriu. Solul pentru rasaduri trebuie copt in cuptor. Pune-l in vase speciale in strat uniform si coace-l la temeperatura maxima, vreme de 15 minute. Solul este sterlizat pentruca acest tratament face inactive sau ucide bacteriile. Cel mai important este ca acest tratament ucide fungii, mai periculosi pentru plantele tinere decat bacteriile si care pot imbolnavi mai tarziu plantele.

Zorelele ajuta porumbul sa creasca sanatos. Desi nu au nimic in comun, zorelele si porumbul se inteleg foarte bine. Potrivit expertilor, parfumatele flori sunt plante companion pentru porumb si feresc cereala de anumiti daunatori care i-ar putea afecta sanatatea.

Laptele praf este bun pentru trandafiri. Trandafirii sunt o mina de aur pentru insectele daunatoare, de aceea, expertii te sfatuiesc ca de doua-trei ori pe an sa presari in jurul tulpinii cateva linguri de lapte praf. Acesta contine substante care alunga daunatorii si ajuta trandafirii sa cresca armonios. Este bine daca folosesti si zat de cafea.

Berea alunga limacsii. Limacsii pot face ravagii in gradina de legume, dar expertii iti dezvaluie secretul lor pretios: stropeste legumele cu bere si, pana la prima ploaie, nu vei mai avea probleme cu nesuferitii daunatori.

Usturoiul ajuta lalelele sa creasca frumos.  Conform expertilor, daca langa bulbul de lalea asezi un catel de usturoi, rozatoarele si insectele daunatoare nu vor avea curaj sa se apropie de plantele tale.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply