Plante de apartament: trei sfaturi la început de sezon

0

Trei sfaturi la început de sezon pentru plantele de apartament: urmează-le, iar florile tale dragi vor avea un start bun la început de sezon și se vor dezvolta frumos.

Trei sfaturi la început de sezon: începe programul de fertilizare

Plantele de apartament au observat creşterea perioadei diurne şi au început să crească. Acest semnal te atenţionează că a sosit momentul să iniţiezi un program nou de fertilizare. Pentru început este recomandat să foloseşti un amestec de substanţe nutritive diluat la 50% până când creşterea va deveni mult mai intensă. Este indicat să foloseşti un îngrăşământ foliar pe care să-l aplici prin pulverizare.

Trei sfaturi la început de sezon: fereşte plantele de atacul dăunătorilor

De regulă, în timpul iernii în locuinţele noastre se formează un mediu uscat, cu aer stagnant şi cald. Acest mediu este propice dezvoltării şi apariţiei dăunătorilor de plante.

Citește și Astilbele, decor vaporos în grădină

Astfel, dacă ai observat pe frunze urme asemenea picăturilor de miere sau frunzele sunt galbene şi împăienjenite, atunci ai de-a face cu un atac instalat al păduchelui lânos, ţestos sau al păianjenului roşu. În acest caz se impune imediat să izolezi planta afectată şi să-i aplici un tratament atât ei, cât celor din jur cu un insecticid de tip Decis, Mancozeb, Pyrinex etc.

Trei sfaturi la început de sezon: metode de înmulţire

Acum este momentul optim pentru a înmulţi unele flori, fie prin seminţe, fie prin butaşi. Primăvara devreme se seamănă cu precădere o serie de specii alpine, potrivite pentru balcoanele deschise (genţiana, Saxifraga, Arabis), care pentru germinarea seminţelor necesită praguri de temperatură scăzută. Unele plante de apartament (Epipremnum, Philodendron, violeta de cameră) pot fi înmulţite acum prin butaşi pe care să îi pui la înrădăcinat într-un pahar cu apă.

Citește și Cum se înființează livada nouă?

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply