Transforma un dormitor oarecare intr-un dormitor de lux

0

Un dormitor oarecare poate fi transformat într-un dormitor de lux cu cateva trucuri, cu puțină imaginație, cu sfaturile noastre și cu o investiție mult mai mică decât valoarea rezultatului final. Trebuie spus că un dormitor de lux trebuie să fie confortabil, comod, practic şi să combine cât mai bine elementele funcţionale cu cele estetice. Împletind toate acestea iata cum transformi un dormitor oarecare într-un dormitor de lux.

dormitor de lux (2)

♦ Amenajează dormitorul în echilibru cu spaţiul de care dispui. Dacă spaţiul este mic, alege piese de mobilier puține, mici, renunță la cele care nu sunt esențiale şi nu omite soluţia patului de colţ, deseori extrem de confortabilă.

♦ Alege culorile care îţi plac şi care te relaxează, atât în ceea ce priveşte zugrăvirea pereţilor, cât şi în ceea ce priveşte obiectele de mobilier şi decoraţiunile. mergi pe culori tari, calme și combină cel mult trei culori. Una majoră și două de accent. pentru un plus de lux alege o nuanță metalică: auriu sau cupru.
♦ Lumina joacă un rol foarte important și având în vedere că dormitorul este camera de odihnă, cantitatea de lumină trebuie să fie redusă. Alege întotdeauna o perdea subţire, fină, mată din materiale nobile (mătase) și adaugă draperii grele, opulente și masive. Vor îmbrăca camera, îi vor da intimitate și stil, vor face locul cald și personal. Culoarea draperiilor este bine să fie în nunața intensă aleasă pentru zugrăvirea pereților, pentru continuitate cromatică și pentru a fi evidențiate. Poți alege pentru draperii materiale cu tente metalice care cor da spațialitate și lux camerei.

♦ Un dormitor ideal are un colţ de relaxare. Aici poţi citi sau poţi asculta muzică. Un astfel de colţ de relaxare înseamnă un fotoliu, o mică măsuţă şi o sursă bună de lumină.
♦ Nota de lux într-un dormitor d elux vine din trei elemente de bază: covorul, perdelele și draperiile și detaliile decorațiunilor (bibelouri, abajurul lampadarelor și veiozelor). dacă despre perdele și draperii am vorbit trebuie să spunem că un covor face diferența între un dormitor oarecare și un dormitor de lux. Covorul trebuie să fie gros, moale, într-o singură culoare, mic, eventual fracmentat în două sau trei piese. Podelele unui dormitor d elux trebuie să fie impecabile!
♦ În ceea ce privește decorațiunile acestea trebuie să fie puține, de maxim bun gust și așezate mereu în locurile importante.

Toate la un loc dau imaginea unui dormitor de lux!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply