Top 10 cele mai murdare obiecte din casă

0

Orice casă trebuie să fie mereu curată, însă există anumite obiecte care se murdăresc mai repede decât altele, făcându-ne treaba mai dificilă. Uneori, tocmai acestea sunt și cele pe care omitem să le curățăm, pentru că nu ne dăm seama cât praf, mizerie și bacterii au pe ele.

Top 10 cele mai murdare obiecte din casă

Obiectele cu care facem curat

Bureți, perii, mătură, făraș, mop, cârpe de praf… e evident de ce se murdăresc imediat, dar câți dintre noi le spălăm suficient de bine, în mod regulat? Ai mare grijă să le speli și dezinfectezi după fiecare folosire! În această categorie intră și buretele de duș, care ar trebui curățat la mașina de spălat odată pe săptămână.

Exteriorul vasului de toaletă

Speli cât de bine poți interiorul vasului de toaletă și capacul, dar sari peste curățarea exteriorului? Mare greșeală, pentru că este unul dintre cele mai murdare lucruri din casă. În plus, ar trebui ca cel puțin o dată pe săptămână să cureți și podeaua din jurul vasului de toaletă și încearcă să lași capacul jos mai ales atunci când tragi apa.

Scurgerea chiuvetei din bucătărie

Resturile de mâncare rămase în scurgere pot cauza mirosuri neplăcute pe care nimeni nu și le dorește. O dată pe săptămână (sau cel mult la două săptămâni) toarnă în scurgere un amestec de bicarbonat de sodiu cu oțet, lasă să acționeze 5 minute, apoi toarnă o cană de apă fierbinte.

Clanțele, în special cea de la usa de la intrare

Pentru că le atingem zilnic cu mâna, clanțele se murdăresc foarte repede. Curăță-le bine cel puțin de două ori pe lună.

Întrerupătoarele

Acestea sunt atinse chiar mai des decât clanțele, decise murdăresc mai repede. Curăță-le cu o cârpă ușor umedă, foarte bine stoarsă.

Cuptorul cu microunde

Ideal ar fi să ștergem cuptorul zilnic, dar mulți dintre noi uităm să facem asta. Pentru a scoate petele de mâncare uscată, pune într-o cană mai mare sau într-un castron apă și detergent de vase sau zeamă de lămâie. Pornește cuptorul cu microunde pentru câteva minute (până când apa fierbe), apoi curăță bine cu un burete. Repetă operațiunea de câte ori e nevoie, în cazul în care cuptorul e prea murdar.

Podeaua din hol

Spre deosebire de celelalte camere, în hol intrăm zilnic încălțați, deci este o suprafață care se murdărește foarte repede. În plus, chiar dacă restul casei este curat, plimbându-ne prin casă ducem bacteriile de pe hol și în alte camere.

Telecomenzile

Le atingem zilnic, deseori de mai multe ori pe zi, dar cât de des le curățăm? Amestecă puțină apă călduță cu detergent de vase și curăță cu atenție telecomanda cu ajutorul unui bețișor de urechi – ai grijă să nu intre apă pe lângă butoane! Dacă descoperi mizerie între butoane, folosește o scobitoare pentru a curăța. Curăță apoi și spatele telecomenzii.

Covorașul de la intrare

Pentru că ne ștergem zilnic picioarele pe el, covorul de la intrare se murdărește extrem de repede, în special atunci când plouă sau ninge. Spală-l cel puțin o dată pe lună.

Tastatura de computer

Dacă ai știi cât de multe bacterii are tastatura ta, cel mai probabil ai vrea să o arunci direct la gunoi. Scoate toate tastele și spală-le, iar în timp ce se usucă curăță și restul tastaturii cu un pămătuf (pentru a scăpa de mizerie), apoi cu un bețisor de urechi cu alcool sanitar.

 

Citește și: Sfaturi comode pentru întreținerea curățeniei în casă 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply