Top 10 cele mai interesante plante de apartament

0

Florile obișnuite sunt frumoase, dar te-ai săturat să le vezi în orice locuință vizitezi? Dacă vrei ca a ta să fie mai specială, umple-o de natură prin intermediul acestor plante cu forme foarte interesante, pe care probabil nu le-ai mai văzut niciodată.

1. Euphorbia Obesa

Mai este numită și „planta baseball” pentru că are formă de minge și crește până la 15 cm în diametru. Păstrează apa în interior, fiind adaptată la un mediu secetos, deci o poți ține fără probleme în casă. În sălbăticie crește greu, pentru că păstaia conține doar 2-3 semințe.

2. Euphorbia Tirucalli

Dacă îți place aspectul coralilor marini, această plantă va fi pe placul tău. Frunzele sale au formă de bețe și sunt colorate în nuanțe frumoase de roșu. Este o plantă suculentă și este ușor de îngrijit, fiind potrivită și pentru persoanele care uită să își ude plantele constant – iarna nici măcar nu are nevoie de apă!

3. Sedum Morganianum

Aceasta este o plantă suculentă curgătoare, iar frunzele sale sunt extrem de interesante: seamănă cu niște boabe de struguri. Are nevoie de lumină bună, dar nu trebuie ținută într-un mediu prea cald.

4. Trachyandra

Originară din Afreica de Sud, Trachyandra va primi multe complimente de la musafirii tăi. Frunzele sale spiralate sunt absolut superbe!

5. Crassula Umbella

Frunzele sale arată ca niște vase mici, motiv pentru care mai este numită și „cupă de vin”. Are nevoie de soare, dar ar trebui dusă la umbră dacă acesta este prea puternic. Fiind suculentă, nu are nevoie să fie udată prea des.

6. Platycerium

Este o plantă cu aspect extrem de interesant, ducând cu gândul la coarnele de cerb. La maturitate poate ajunge până la un metru lățime. Poate fi atașată copacilor sau pusă pe o placă.

7. Haworthia Cooperi

Imaginează-ți niște pernuțe moi umplute cu lichid: așa arată această plantă care provine din Africa de Sud. Are multe variații, iar unele au întreaga frunză transparentă.

8. Juncus Spiralis

O altă plantă spiralată, însă de data aceasta frunzele au formă de panglică. Trebuie ținută în soare sau parțial la umbră și are nevoie permanent de apă.

9. Gentiana Urnula

Trebuie ținută la lumină, însă nu în soare puternic și trebuie udată rar, dar puternic (mai puțin în timpul ierii, când nevoia pentru apă scade). Odată la 3 ani trebuie mutată în alt vas.

10. Mimosa pudica

Mimosa pudica este o plantă „interactivă”. Atunci când o atingi sau o scuturi, frunzele sale se strâng, deschizându-se din nou peste câteva minute. Florile sale sunt rotunde și roz.

 

Citește și: Plante sigure (non-toxice) pentru animale de companie

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply