Plante sigure (non-toxice) pentru animale de companie

1

Plantele oferă o atmosferă caldă și primitoare oricărei locuințe, însă acestea pot pune în pericol viața animalelor de companie.

Iată o listă de plante sigure pentru animalele de companie:

Cactusul de Crăciun

Cactusul de Crăciun este o plantă populată în locuințele românilor, deci te vei bucura să afli că nu este toxică pentru pisici și câini. Totuși, nu este ușor de întreținut: are nevoie de multă lumină și un aport periodic de apă.

Echeveria albastră

Echeveria albastră nu are nevoie de multă apă, poate fi poziționată aproape oriunde în casă și este sigură și pentru animalele de companie.

Feriga Boston

Feriga Boston nu este toxică pentru animalele de companie, însă pisicilor adoră să se joace cu frunzele acesteia, deci ai grijă să nu o dărâme. Nu e recomandat să fie lăsată într-un loc cu mult soare.

Planta păianjen

Planta păianjen este printre cele mai bune plante care purifică aerul din locuință și arată foarte bine într-un vas suspendat.

Violeta de parma

Violeta de parma este o altă plantă foarte populară la noi. E recomandat să stea în lumină, dar nu foarte intensă, iar apa trebuie turnată în ghiveci, niciodată pe frunze.

Tradescantia

Tradescantia este o plantă curgătoare care crește și se înmulțește rapid. În plus, are nevoie de lumină puternică, deci îți recomandăm să o ții mai degrabă pe balcon sau în curte.

Bambusul

Bambusul este ușor de întreținut și aduce noroc în casă, potrivit popoarelor asiatice.

Gerbera

Gerbera îți permite să aduci puțină culoare în casă și ajută la purificarea aerului.

 

Citește și: 4 soluții simple pentru a adăuga plante într-un spațiu mic

 

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Tendinte in Designul Interior in 2021 - Transparent Design

Leave A Reply