Tipuri de rafturi pentru bucatarie si cateva sfaturi utile

0

Pentru ca bucataria este intotdeauna plina de tot felul de vesela si tacamuri, trebuie sa ai cat mai mult spatiu de depozitat. Iata ce tipuri de rafturi poti sa ai in bucatarie in functie de stilul decorativ si spatiul necesar. Fiecare dintre acestea poate aduce un dublu avantaj. Iti ofera spatiu de depozitare si pot da farmec si personalitate bucatariei tale.

Exista mai multe tipuri de rafturi care se preteaza pentru amenajarea bucatariei. Poti avea rafturi deschise, polite si etajere (blidare) sau poti avea rafturi protejate de usi de sticla.

• Un bufet cu rafturi deschise in partea superioara si dulapuri cu usi in partea inferioara este un model potrivit pentru o bucatarie in stil rustic, traditional. Poti sa expui in partea de sus vesela preferata si sa o ascunzi pe cea mai putin estetica in dulapuri. o astfel de solutie se potriveste si pentru bucatarii moderne, conditia fiind forma si geometria acestor rafturi. Un dezavantaj pe care il aduce sistemul rafurilor deschise in bucatarie este acela ca te obliga sa pastrezi ordine in bucatarie si sa speli vasele, pentru ca rafturile goale nu sunt deloc prietenoase. Nu trebuie omis faptul ca o bucatarie cu rafturi deschise este foarte usor de amenajat pentru ca rafturile sunt mult mai usor de facut si de adaptat la restul decorului, comparativ cu mobila de bucatarie traditionala.
• Dulapul suspendat cu usi din sticla este potrivit doar pentru farfurii si pahare. Este de preferat sa nu afisezi acolo oale, cratite si tigai. Are rol practic dar poate sa fie si un spatiu decorativ. In plus se foloseste excelent zona verticala din bucatarie, degajand spatiul de lucru.
• Un dulap cu rafturi din podea si pana in tavan ofera spatiu mai mult decat suficient. In plus, poti sa lasi o distanta mai mare intre rafturi , astfel incat sa depozitezi si cutii, cosuri sau alte accesorii de bucatarie. Este foarte estetic, da fluiditate spatiului, este un bun mod de organizare. Daca vei folosi o usa de sticla transparenta acesta capata si un important rol decorativ.
• Sertarele sunt nimerite in cazul in care nu ai vase prea mari. Tacamurile si ustensilele pot sa isi gaseasca locul in sertare, la fel si alte mici accesorii.
• Un suport vertical poate fi o idee ingenioasa pentru pahare si poate chiar si pentru farfurii. Nu exagera insa cu oale sau tigai, pentru ca stabilitatea acestui tip de depozitare este redusa.
• Indiferent de modul in care ai amenajat bucataria, solutia unor polite solitare pe unul din pereti reprezinta o excelenta cale prin care decorezi, castigi spatii de depozitare si folosesti locuri care ar ramane inutile in absenta politelor. In fond si in bucatarie personalitatea si stilul tau trebuie sa-si lase amprenta.
Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply