Tips & tricks: Cum să găsești casa ideală pentru tine în 5 pași

0

Probabil nu există nicio persoană care să spună că nu și-ar dori să locuiască la casă în loc să dețină un apartament. O casă îți va aduce, în afară de un spațiu mult mai mare, un confort ridicat, libertatea de a amenaja totul după bunul plac și independența de vecini. Dar nu mulți dintre cei care „răsfoiesc” ofertele cu vânzări de case știu de unde să înceapă căutările. Aici vei găsi cinci pași pe care trebuie să nu îi omiți atunci când ești în căutarea casei visurilor tale. Inspiră-te de mai jos și pune în aplicare toate ideile pentru a-ți ușura procesul și pentru a te putea bucura mai curând de un loc nou pe care să îl numești „acasă”.

Gândește în perspectivă

Investiția într-o casă nu este una mică, ba din contra. Din acest motiv, trebuie să alegi una în care te-ai vedea locuind și peste câțiva ani. Desigur, nu e necesar să rămâi în acea casă până la vârsta pensiei, însă trebuie să iei în calcul faptul că cel puțin următorii șapte ani îi vei petrece în acel loc. Mai ia în considerare și faptul că mutatul propriu-zis în noua casă va cere mult timp și costuri, pe lângă stres și agitație, așa că nu lua decizia pripit, ci alege responsabil care va fi următoarea ta adresă.

Fă-ți planuri de lungă durată

Ia în calcul și ipoteza apariției copiilor, asta dacă nu cumva ți-ai plănuit în amănunt deja acest pas. Familia ta ar putea deveni din ce în ce mai mare, așa că nu te raporta doar la nevoile tale și ale partenerului de viață atunci când cauți o casă. Gândește-te și la faptul că moștenitorii tăi ar putea fi de sex diferit, ceea ce înseamnă că fiecăruia dintre ei îi va trebui câte o cameră în parte.

Cunoaște vecinii

E foarte important să faci asta, chiar dacă la un nivel destul de superficial, încă dinainte să semnezi actele de cumpărare ale casei. Încearcă să creezi fiecăruia dintre cei care au locuința lângă a ta câte un portret și vezi dacă acesta coincide cu stilul tău de viață. Dacă, de exemplu, observi că vecinii sunt puși mai tot timpul pe petreceri în aer liber, iar tu ești genul de persoană care preferă liniștea, înseamnă că serile tale nu se vor încheia foarte calm pentru tine.

Raportează-te la buget

Nu încerca să forțezi bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru a cumpăra o casă. Împrumuturile în bănci sunt un ajutor până la un punct, dar asta numai în raport cu veniturile tale. Dacă îți vei lua angajamentul unui credit pe care nu îl poți susține, e posibil să fii nevoit să te muți mai devreme decât preconizai din acea locuință, ceea ce cu siguranță nu îți dorești. Alege o proprietate care nu are un preț prea mare pentru tine și familia ta, ca să vă puteți bucura cu adevărat de ea!
Mult succes în găsirea unei case care să îți mulțumească nevoie!
Sursa photo:shutterstock.com
Sursa articol: Digital workforce

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply