Terasa si solariu in aceeasi incapere.

0

În cazul în care ai o terasă generoasă pe care însă nu o poţi folosi decât în sezonul cald, există o soluţie. Pentru a te bucura de un spaţiu plin de lumină şi pe timp de iarnă, un loc unde să te relaxezi şi să te bucuri în acelaşi timp de priveliştea grădinii tale, poţi închide terasa şi s-o transformi într-un solariu.

solariu 1

Inspiră-te din poze şi, cu ajutorul ideilor de mai jos, află cum îţi poţi transforma terasa într-un solariu perfect.

1. Multifuncționalitate

Ia în considerare închiderea terasei cu geamuri mari şi glisante. Acest lucru îţi va permite să foloseşti încăperea iarna pe post de solariu iar vara pe post de terasă.

2. Scaune confortabile

Solariul perfect servește pe post de o a doua sufragerie. Poți pune niște scaune capitonate sau o canapea, perne decorative, covoare rezistente și mese de interior.

Citeste si: Ce spune canapeaua ta despre tine

solariu 2

3. Moduri de a controla mediul

Majoritatea solariilor sunt construite fără sistem de încălzire sau aer condiționat. Dar ar fi frumos să te poți răcori cu ajutorul unui ventilator de tavan dacă aerul devine prea închis, sau să te încălzești cu ajutorul unui șemineu în anotimpurile reci.

4. Draperii, pentru intimitate

Solariile devin însorite, desigur. De obicei, sunt formate din geamuri și uși izolate, care pleacă din podea și ajung în tavan. Chiar dacă ai geamuri și uși de calitate, spațiul tot se poate supraîncălzi. Draperiile sau jaluzele îți sunt necesare dacă vrei puțină intimitate.

Citeste si:  Accesorii pentru fereastra. Cateva idei

solariu 4

5. Verdeață

Un spațiu de tranziție dintre interior și exterior necesită ghivece cu flori, pentru a înveseli încăperea. Nu supraîncărca cu prea multe flori şi plante, nu vrei o seră, ci doar o cameră de relaxare.

6. Un birou

Dacă ai o masă în solariu, poți folosi acest spațiu ca pe un birou. Un scaun, conexiune Wi-Fi, și o vedere la propria ta curte îți vor asigura o dimineață productivă.

Citeste si: 3 greseli in designul biroului de acasa

7. Un loc de distracție

Dacă trebuie să găzduiești mulți oameni pentru o cină sau să suștii un eveniment, solariul este perfect pentru masa ta festivă. Dacă vei avea o masă mare, un sistem de iluminat și locul tău va asigura o bună circulație a aerului, iar ca bonus bucătăria se va afla în apropierea solariului, atunci ai tot ce-ți trebuie pentru a susține un eveniment de neuitat.

solariu 3

8. Decorări

Amenajează-ţi solariul ca pe orice altă cameră din casă. Pentru confort şi pentru a da personalitate încăperii adaugă poze înrămate, cărți, oglinzi, lumânări, vaze.

Citeste si: Accesorii care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

9. Covoare

Adaugă lux și stil podelei tale rezistente la umiditate cu ajutorul unui covor. Cele din iută sau piele de vacă sunt destul de rezistente.

10. Nu supraîncărca camera 

Un aranjament simplu este singurul lucru de care ai nevoie pentru a asigura un aspect plăcut. Orice încărcare a camerei va lua din luminozitatea ei.

 

Sursa foto: digerati,pics721, Iriana Shiyan  – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply