Tableta, noua ta biblioteca plină cu cărți digitale

0

carti digitale

Ai fost adeptul cărților tipărite până acum? Ei bine, e vremea să intri în era digitală și să faci mult spațiu la ține acasă. Cumpără-ți o tabletă și pe acest dispozitiv de numai câțiva cm îți poți mută toată biblioteca sub formă de fișiere pe care să le poți citi cu mai multă ușurință.

Tabletă îți permite să ajustezi dimensiunea și tipul  font-ului, poți să vezi materiale color cu mare claritate, să ai acces la materiale interactive sau audio/video. Chiar te vei bucură de această schimbare, pentru că nu va fi numai una de natură practică ci și una care te va aduce mai aproape de posibilitățile de informare ale momentului.

Bine de știut despre tablete

Desigur că gusturile nu se discuta, dar când îți vei alege tabletă e bine să ții cont de următoarele recomandări. Majoritatea își aleg gadget-ul în funcție de producător – uneori e bine, alteori nu. Tu trebuie să iei tabletă potrivită pentru ceea ce-ți doreșți să faci cu ea. Cititul de cărți pe tabletă nu cere un gadget foarte performant, dar e posibil că pas cu pas să prinzi gustul tehnologiei și chiar să-ți doreșți ceva performant. Așa că mai bine iei ceva de calitate de la început.

Ai grijă să ai spațiu suficient de stocare, să aibă dimensiunea care ți-e confortabilă când o ții în mâna, să fie practică. Dimensiunea display-ului tabletei contează, la fel și rezoluția. Dacă vrei să-l păstrezi în stare perfectă e musai să-l protejezi cu o folie. În acest fel previi o mulțime de pete și zgârieturi care pot face gadget-ul de nefolosit. Încărcătorul pe care îl foloseșți e important să fie unul de marca – aceeași că și tabletă. La achiziția tabletei ți se oferă și încărcător, dar în caz că-l pierzi sau că se strică, e nevoie să iei unul compatibil și de bună calitate. Un încărcător ieftin e posibil să afecteze funcționarea tabletei chiar ar fi păcat că din atâta lucru să se strice.

De folosit împreună cu tableta

Că să faci din gadget-ul tău ceva extraordinar, ai mai avea nevoie de câte ceva că… suplimente. Se poate și fără ele, dar ce grozav e CU ele. Majoritatea tabletelor au un spațiu de stocare relativ mic dar acesta poate fi extins până la 128 GB. Când vine vorba de biblioteca ta digitală reprezintă ceva fabulos. Ia-ți un card generos compatibil cu tabletă ta. Vezi că nu-s toate card-urile la fel, documentează-te înainte (citește cartea tehnică de la tabletă). Nu poți să neglijezi căștile, chiar nu poți. Pentru că vei vrea să asculți și audio book-uri la un moment dat fără să deranjezi pe nimeni în jurul tău. Sau poate chiar îți vei mută și muzică pe tabletă. Deci îți trebuie niște cășți super, care să redea sunetul cu claritate.

Ar mai fi bine să ai o baterie de rezervă, cea mai la îndemână fiind o baterie externă. În general una de capacitate medie e de ajuns (15000mAh), dar dacă găseșți un model mai performant la preț avantajos de ce să nu-l cuperi. Îți va prinde foarte bine mai târziu. Dacă intenționezi să folosești intensiv tableta, ca să nu te doară mâna, ți-ar veni la fix și un suport în care s-o asezi. Și sunt multe modele disponibile, în funcție de dimensiunea tabletei tale.

Înarmat cu toate acestea chiar te vei bucură pe deplin de tehnologie și gustul tău pentru citit va crește. Vei găși o mulțime de resurse pe internet care merită atenția ta și pe care le vei putea salva pe tabletă. După îndelungată utilizare vei putea schimbă anumite componentă ale tabletei precum folia de protecție, cardul de memorie, încărcătorul sau diverse cabluri și mufe pentru conectare. Dar, nu-ți face probleme, până acolo mai e. Acum bucură-te de tot ce ți-ai cumpărat și… lectură plăcută! Meriți.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: freepik

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply