Syngonium, o plantă simplă și frumoasă

0

Îți dorești o plantă frumoasă și ușor de îngrijit? Atunci gândește-te la syngonium. Are frunze sub formă de inimă, de un verde plăcut, și se adaptează bine și la spațiile mai întunecoase, gen birou.

Planta provinde din America Centrală și de Sud și este foarte rezistentă și ușor de cultivat, este de ajuns să stea în spații cu lumină indirectă, călduroase și să primeasăc suficientă apă. Este decorativă doar prin frunze, care mai întâi sunt rulate, apoi se desfac și se întind căpătând o formă nouă, dar și prin port, au nevoie de suport deoarece tulpinile cresc până la 1,5 m dar au aspect căzător.

Syngonium înflorește extrem de rar așa că nu te împacienta dacă nu vezi flori. Se înmulțește relativ ușor prin butași făcuți primăvara din vârfuri de tulpini.

Se udă abundent de primăvara și până în luna octombrie, când trebuie să primească și îngrășământ lichid lunar. În sezonul rece necesită un loc cu lumină și o temperatură de circa 15-18 grade Celsius. În această perioadă udările se fac sporadic, atât cât să nu se usuce de tot pământul. Mutarea într-un vas mai mare și înlocuirea pământului se fac de regulă primăvara.

Am putea spune că în principiu dacă are apă (inclusiv umiditate în aer), căldură și lumină filtrată, planta este mulțumită. Probleme apar dacă stă în soare direct și arzător, pur și simplu razele îi fac rău. Și dacă este udată în exces, îi putrezesc rădăcinile, așa că ia măsuri ca solul să aibă drenaj bun și să se elimine rapid surplusul de apă.

Curăță periodic frunzele de praf cu o lavetă umedă și caladyum va străluci de frumusețe.

Citeste si:

Sursa: Monica Viericiu/foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply