Spaţii pentru depozitare – ordine acasă!

0
Spaţii pentru depozitare
Cufăr Bombay, 1600 lei; cană porţelan cu pasăre, 50 lei; binoclu Victorian, 480 lei; buchet lavandă, 57 lei; vază albă ceramică, 18×33 cm, 60 lei; avion roşu din metal, 410 lei; carafă, 440 lei; abajur spot, 215 lei.

Spaţii pentru depozitare? Cu cât mai multe și mai bine compartimentate, cu atât mai multă ordine acasă!

Destinde atmosfera

Biroul reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere al organizării tuturor actelor care trebuie păstrate cu mare grijă. Achiziţionează pentru ele o măsuţă sau un birou ce are sertare prevăzute cu cheie. În rest, mobilează spaţiul de birou mai lejer. Aşază câteva cărţi pe o poliţă, un buchet de flori pe masă şi atmosfera te va destinde.

Vezi Ce contează într-o amenajare

Spaţii pentru depozitare
Dulap antic din lemn de tec, reciclat, adus din Calcutta, India, 3975 lei; cizme decorative, 865 lei; cheie sculptată din lemn de stejar, vopsită pentru un aspect patinat, 333 lei; cal decorativ din fier sculptat şi patinat, 380 lei; cărţi vechi îmbrăcate în piele, 635 lei setul de 5 cărţi.

Mai multe spaţii pentru depozitare, mai multă ordine acasă – Util în hol

Adesea, în holul de la intrarea în casă se creează o dezordine de nedescris. Dacă spaţiul îţi permite, poţi evita aspectul neplăcut dotând această încăpere, pe lângă dressing sau cuier, şi cu o comodă. Va fi o adevărată salvare pentru chei, scrisori, pliante sau alte mărunţişuri pe care nu mai ştii pe unde să le pui.

Spaţii pentru depozitare
Fotoliu Art Deco, 2239 lei; căruţ ratan şi textil, 270 lei; coşuleţe din ratan, de la 49 la 65 lei; dulăpior Inimă, lemn, 216 lei; păturică decor, mohair, 522 lei; jucării din pluş sau croşetate, figurine, preţuri la cerere.

Mai multe spaţii pentru depozitare, mai multă ordine acasă – Ordine pe rafturi

Predispusă dezordinii, camera copilului necesită intervenţii zilnice. Cum mai toţi copiii sunt uşor dezordonaţi, achiziţionează cutii sau jucării cu sisteme de depozitare. Poţi folosi şi biblioteca pentru a depozita pluşurile, dar cel mai simpatic ar fi un fotoliu de dimensiuni mari, plin de păpuşi. Şezând în el, seara îi poţi citi copilului tău poveştile preferate.

Descoperă Combinații de culori îndrăznețe pentru locuința ta

Spaţii pentru depozitare
Bibliotecă design Maison 13, preț la cerere; scaun Layer Chair design Arik Levy, 550 euro; masă Aspa Table Square, 660 euro; Tablou Message Frame, Maison 13, 50/70 cm, 200 lei.

Mai multe spaţii pentru depozitare, mai multă ordine acasă – Organizare cromatică

Biblioteca, una dintre cele mai complicate zone ale casei atunci când vorbim de curăţenie, trebuie reorganizată total de cel puţin trei ori pe an. Şterge fiecare carte de praf şi nu vei face cunoştinţă cu alergenii care se dezvoltă printre filele de hârtie şi sunt foarte dăunători pentru sănătatea ta. Din punct de vedere estetic, aranjează cărţile aleatoriu, distribuindu-le cromatic cât mai diferit pe toată suprafaţa bibliotecii pentru un aspect modern (precum în imagine) sau foloseşte supracoperte din piele sau hârtie manuală pentru un aspect pretenţios, clasic.

Spaţii pentru depozitare
Corp de chiuvetă Godmorgon/Edeboviken de la IKEA cu 2 sertare şi lavoar inclus, lucios roşu, 102x49xH64 cm, 1649 lei; unitate de depozitare pentru perete Algot, cu coşuri, 65x40xH196, 304 lei; baterie şi lavoar cu sifon Grundtal, 329 lei.Foto IKEA

Mai multe spaţii pentru depozitare, mai multă ordine acasă – Fiecare cu raftul lui

Dacă împarţi baia cu mai multe persoane, ordinea se păstrează mai greu. Acum poţi spune adio prosoapelor ude aruncate pe podea şi dezordinii nesfârşite dacă ai sistemele de depozitare potrivite. Depozitează lucrurile celor mici la o înălţime potrivită şi pune lucrurile voastre mai sus, unde ei nu ajung. Vei vedea că haosul de dimineaţă se va potoli ca prin minune! Produsele pentru curăţenie trebuie ascunse de copii, aşa că sertarele de sub lavoar oferă spaţiul perfect.

Spaţii pentru depozitare
Sistem modular de depozitare Futur, configurabil în funcție de spațiul disponibil și necesitățile clientului, prețul se calculează în funcție de configurarea aleasă; suport cravate oscilabil Futur, 31xH27 cm, 119 lei, raft Futur, 399 lei.

Mai multe spaţii pentru depozitare, mai multă ordine acasă – Un dressing bine structurat

Dotează-ţi camera de dressing cu un sistem de depozitare care să conţină cât mai multe accesorii practice. Sunt foarte importante dulăpioarele cu sertare şi separatoare pentru lucrurile de mici dimensiuni şi sistemele cu poliţe pentru a avea la vedere hainele pe care le foloseşti mai des. Pentru articolele ce necesită călcare nu uita de indispensabila bară pentru rochii şi paltoane, amplasată la 180 cm de la sol şi de bara pentru cămăşi la cel puţin 80 cm înălţime.

Vezi Cum te poți abona la revista Casa și grădina.

Articol apărut în revista Casa și grădina
Text: Mihaela Radu • Producţie: Mihaela Radu, Alina Borcea • Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply