Ce conteaza intr-o amenajare (1)

0

ce-conteaza-intr-o-amenajare

Ce conteaza intr-o amenajare? Este întrebarea la care ne răspunde Izabela Feher, designerul de la Ezzo Design, și pe care, zicem noi, și-o pune oricine care nu este specialist atunci când pornește în aventura numită amenajarea casei.

Din start, noi îți recomandăm să te documentezi foarte bine atunci când îți amenajezi casa. Pe piață există foarte multe idei, modele, variante de mobilier și accesorii pentru casă. Când te vei trezi pus în fața lor, este posibil să te încerce un sentiment de ușoară confuzie. Nu este nimic, citește mai jos și vezi sfaturile designerului nostru care îți spune ce contează într-o amenajare.

Citeste si: Greseli de amenajare pentru dormitor.

Ce conteaza intr-o amenajare?

Cred că cel mai important, într-o amenajare, este utilizarea maximă a potențialului pe care spațiul ni-l oferă și transformarea lui într-un mediu atât funcțional, cât și estetic. Designul unei încăperi trebuie să satisfacă stilul de viață al clientului în funcție de necesitățile și nevoile fiecăruia, în care toate elementele să se potrivească atât între ele, cât și cu restul ambientului, să exprime o anumită stare de spirit.

Care este rolul unui designer într-o amenajare?

Sunt de părere că rolul unui designer, pe lângă înțelegerea stilului de viață al beneficiarului, și pe lângă a oferi un ambient care se pliază pe nevoile sale, este și acela de a-i asigura acel confort de natură funcțională, estetică și emoțională pe care poate nu îl simte atunci când îl are, dar cu siguranță simte atunci când îi lipsește.

Citeste si: O casa confortabila.

Cu ce începi?

Brieful ‒ pentru a putea înțelege cât mai corect nevoile beneficiarului. Researchul – folosindu-l și ca pe o unealtă pentru a stabili exact direcția din mintea clientului în ceea ce privește stilul care îl caracterizează. Împărțirea spațiului ‒ delimitarea concretă a fiecărei zone dintr-o încăpere astfel încât elementele, piesele, zonele să fie închegate într-un mod echilibrat.

Citeste si: Ce conteaza intr-o amenajare (2).

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply