Solutii pentru curatatul covoarelor

0

Avem cateva solutii pentru curatatul covoarelor si credem ca sunt binevenite, mai ales ca acestea sunt probabil printre obiectele care se murdaresc cel mai usor. Copiii intra murdari pe talpi, catelul familiei nu stie sa se … descalte, asa ca ai nevoie de solutii pentru curatatul covoarelor ca sa le pastrezi curate si sa le lungesti viata, dar si din motive de siguranta si confort pentru cei din familia ta.

solutii pentru curatarea covoarelor

Citeste si: Unde se potrivesc covoarele orientale

Pentru pete de rezistente incearca una din aceste solutii pentru curatatul covoarelor. Foloseste mereu o carpa sau un burete si nu turna niciodata solutia direct pe pata.

 – Solutie cu detergent: amesteca o lingurita de lichid transparent de spalat vasele cu o cana de apa calduta  eficient pentru pete de grasime si mancare

– Otet: amesteca o cana de otet cu doua cani de apa – eficient pentru pete de grasime, urme de pamant. Solutia reda culoare covoarelor si le da aspectul de curat.

 – Solutie solventa: foloseste un ulei solvent sau solutie de curatare a ojei de pe unghii, care sa nu contina acetona. Este o solutie buna pentru pete de vopsea, ulei sau alte grasimi rezistente.

Citeste si: 6 metode naturale de curatat

Prepara solutii pentru curatatul covoarelor si pulverizeaza-le pe covor. Lasa-le sa actioneze circa o ora apoi aspira. Lichidul se evapora, iar impuritatile si praful pot fi adunate cu ajutorul aspiratorului:

– Amesteca o lingurita de lichid de spalat vasele transparent cu o cana de apa calda. Solutia improapateaza covorul si da aspectul placut de curat.

– Amesteca un sfert de cana de otet cu un sfert de cana de apa pentru a da luminozitate covorului si stralucire culorilor

– Amesteca o lingura de amoniac cu o jumatate de cana de apa calda. Solutia curata foarte eficient, daca este pulverizata pe covor si lasata sa actioneze circa o ora. Aceasta din urma solutie pentru curatatul covoarelor este foarte eficienta in cazul covoarelor din fibre naturale.

Sursa: Real Simple

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply