Soluții deștepte pentru viața la bloc. Ai mai mult spațiu în apartament decât ai impresia!

0

apartament-mic

Apartamentele de bloc suferă la capitolul spațiu. Este greu să găsești suficient loc pentru toate lucrurile unei familii în doar câteva zeci de metri pătrați, însă dacă pui în aplicare câteva trucuri istețe și alegi lucrurile potrivite, poți să ai parte de mai mult loc decât ți-ai putea imagina.

Alegerile cele mai deșteapte pentru o bucătărie mică

Când vine vorba despre bucătărie, ai nevoie de spațiu suficient pentru chiuvetă, aragaz și cuptor, dar și pentru masă și scaune, așa încât să ai parte de mese sănătoase alături de cei dragi. Secretul este să găsești lucruri care să-ți satisfacă perfect nevoile, dar care să nu ocupe spațiu, iar un astfel de aparat este perfect pentru asta. Punea deasupra lui un dulap și folosește la maximum fiecare centimentru din bucătăria ta.

Pentru bucătărie, un alt sfat de luat în considerare este depozitarea pe verticală. Nu uita să profiți și de locul de pe ușile dulapurilor. Acolo poți să pui un suport pentru capace și să le depozitezi ordonat și fără să-ți fure prea mult din spațiu.

Montează o bară de accesorii pe care să atârni căni și alte ustensile de bucătărie. Renunță la picurător și amplasează două rafturi pentru vase în dulapul de deasupra chiuvetei. În felul acesta, după ce le speli, le poți pune direct în dulap, la locul lor. Nu uita, însă, de tava pentru baza dulapului.

bucatarie-mica

Cum să ai spații de depozitare mai multe în dormitor

Pentru dormitor, cea mai bună alegere o reprezintă un pat cu sertare laterale. În ele poți depozita lenjeriile de pat, prosoapele, păturile și hainele de dormit. Profiți de tot spațiul de sub pat și ai parte și de un aspect ordonat și plăcut în dormitorul tău.

În ceea ce privește dulapul pentru haine, alege unul cu uși glisante și până în tavan. Cel mai bine ar fi să îl realizezi pe comandă, în felul acesta știi sigur că se va potrivi perfect în spațiul tău din dormitor. Alege să-l realizezi până în tavan pentru a profita de întregul spațiu. Poți pune pe raftul de sus fularele și căciulile de iarnă atunci când nu mai este sezonul lor, sau accesoriile de plajă în când le trece vremea.

Optează pentru un dulap prevăzut cu oglinzi pe uși pentru a nu mai avea nevoie de ele în hol, mai ales dacă nici holul nu este prea generos când vine vorba despre spațiu.

Ce e de făcut în living pentru a avea mai mult loc

În living ai nevoie de loc suficient pentru mai multe lucruri – o canapea, un televizor, o bibliotecă. Dacă faci alegerile potrivite, poți să te bucuri de o mulțime de spațiu și în această încăpere. Alege o canapea cu spațiu de depozitare sau un divan cu sertare.

Renunță la comoda pentru televizor și suspendă-l direct pe perete. Un truc vizual interesant este să așezi în spatele lui o placă de pal dintr-o culoare închisă. Va arăta mult mai bine decât dacă alegi să-l așezi direct pe peretele gol. Poți, la fel de bine, să alegi să pui în spatele lui câteva plăci de lemn, pe care să le vopsești în culori diferite.

În loc de fotolii, dacă vrei să economisești spațiu, optează pentru fotolii tip puf (pară) sau pentru taburete cu spațiu de depozitare în interior. Le poți folosi și pentru a sta pe ele, dar și pentru a pune acolo mai multe lucruri – reviste, obiecte de birotică și orice altceva.

spatiu-mic

Ce poți să faci în hol

Holul de la intrarea în casă este foarte mic în apartamentele de bloc. În el, totuși, ar trebui să intre un cuier și un pantofar. Dacă spațiul este o problemă pentru tine, poți să improvizezi și să alegi să-ți faci un dulap dintr-o simplă placă de PAL. Prinde placa de perete cu ajutorul unor holșuruburi, atașează-i niște cârlige pentru atârnat și obții un cuier care îți ocupă minimum de spațiu și care, pe deasupra, este și foarte ieftin.

Ce părere ai despre ideile noastre? Pe care dintre ele ai de de gând să le pui în aplicare?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply