Sisteme antiefractie pentru apartament

0

Siguranta familiei si a casei sunt prioritati. Este confortabil gandul ca mereu casa ta este in siguranta. Acest gen de confort vine din instalarea unor sisteme antiefractie pentru apartament. Daca atunci cand este vorba despre o locuinta individuala un sistem antiefractie este aproape obligatoriu, in cazul unui apartament ai putea fi tentat sa crezi ca acesta nu este necesar. In fapt nici o locuinta nu este in deplina siguranta, iar statistc numarul apartamentelor violate prin efractie este mai mare decat numarul caselor sparte.

alarm

Citeste si: Sisteme moderne de alarma

Usa metalica este o solutie, dar aceasta devine cu adevarat eficienta daca adaugi si unul din aceste sisteme antiefractie pentru apartament. In primul rand trebuie spus ca pretul acestora variaza de la 200 de  1200 de lei in functie de complexitate si ca diferenta de pret nu este data de gradul de siguranta pe care il asigura ci de dimensiunea apartamentului si de unele detalii tehnice.

Cum functioneaza aceste sisteme antiefractie pentru apartament? In momentul patrunderii unui intrus sau atunci cand senzorii simt miscare alarma va porni alertand in acest fel vecinii, politia si firma de paza.

Citeste si: Cum lasi casa in siguranta cand pleci in vacanta

Alarmele destinate locuintei nu sunt foarte complicate. Acestea sunt compuse din panoul de control, senzori magnetici, sirena si telecomanda, iar activarea alarmei nu este deloc dificila. Unele sisteme includ senzor infrarosu, sau cu senzor pentru fereastra si camere video.

Exista multe marci de produse de sisteme antefractie pentru apartamente, dar pentru toate principiile de functionare sunt identice, si calitatea acestora nu este diferentiata intodeauna prin pret. In plus pentru fiecare apartament in parte exista o formula antiefractie optima, asa ca o discutie cu un specialist, inainte de a cumpara o alarma pentru apartament este recomandata.

Citeste si: Iluminatul si securitatea

Toate aceste sisteme antiefractie avertizeaza proprietarul si, eventual, firma de monitorizare atunci cand cineva incearca sa patrunda prin efractie in spatiul protejat. Detectorii de miscare si alti senzori “simt” pericolul si transmit datele catre o unitate centrala care declanseaza alarma.

Exista doua categorii de sisteme antiefractie pentru apartament: sisteme de alarma cu fir si sisteme de alarma wireless, acestea din urma pot fi controlate din telecomanda, si cu ajutorul unui modul IP / GPRS / GSM se poate rezolva problema conectarii in reteaua GSM si la internet a sistemului de alarma, facand posibila, astfel, initierea si primirea de apeluri telefonice si trimiterea de SMS-uri pe telefonul mobil al beneficiarului, sau de trimitere a semnalului de alarma catre dispeceratul firmei de monitorizare.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply