Simplitatea mobilierului in contrast cu decorul

0

simplitatea-mobilierului

Așa nu.

Simplitatea mobilierului in contrast cu decorul. Azi vom vorbi despre grupul sanitar, spaţiu ce este folosit de toţi, dar în genere individual, mai rar de mai multe persoane simultan.

Ce avem în fotografie? Un grup sanitar compact, cu cabină de duş zidită, spaţiu pentru mobilier şi o faianţă colorată. Cam toate funcţiile sunt corect amplasate şi acoperite. Observăm alăturarea destul de dificilă a culorilor şi diferenţa dintre materialele folosite.

Citeste si: Mobila reconditionata intr-un apartament spatios.

Simplitatea mobilierului in contrast cu decorul. Din experienţă pot spune că pretenţiile estetice şi funcţionale sunt bine definite la majoritatea beneficiarilor ce doresc o amenajare. Se ştie culoarea, modelul, decorul, inventarul de utilaje şi mobilierul.

Credeţi-mă, fiecare dintre noi are în minte scenariul de grup sanitar mult visat. Camera împăratului. Însă, aşa cum am zis, spaţiul gândit individual e folosit de toţi membrii familiei. De aici se nasc mici drame, plecând de la o gresie mov cu picăţele, cu puţin galben, cu puţin sclipici alături de alte detalii ori foarte feminine, ori foarte masculine. OK, şi ce ne facem atunci? Avem două variante. A – compromisuri (ura!, să fie culoare) şi B – culori universale (tip hotelier, culori terne, neutre, de pământ). Grea alegere.

Citeste si: Goblenul – diverse abordari creative.

Simplitatea mobilierului in contrast cu decorul. Fiind destul de uşor de criticat, nu o voi face, ci mă voi concentra pe îmbunătăţirile ce pot fi aduse – în cazul de faţă, pot fi aplicate doar în domeniul iluminatului şi al mobilierului. În ceea ce priveşte lumina, recomand ceva punctat pentru zona de oglindă, special pentru a scoate zona în evidenţă. Varianta de corp de iluminat tip spot cald e perfectă. Pe lângă lumina de zonă vom avea şi un iluminat general.

simplitatea

Așa da.

Simplitatea mobilierului in contrast cu decorul. Lumină avem, dar ce vedem cu ajutorul ei? Hai să nu pomenim de faianţa maro, aplicată în zona de sub oglindă; am putea stinge becurile, dar nu. Aplicăm un corp de mobilier pe tot peretele aferent lavoarului, de preferinţă construit din MDF vopsit, special pentru locuri umede.

Citeste si: Amenajarea unui living elegant.

Aş dori ca poziţia prizei de pe zona de blat să fie mutată, scenariu ce permite ca lavoarul să fie mutat către stânga. De ce? Aşa eliberăm o mare parte din blatul de lucru al mobilierului. E mai estetic, dar mai am un motiv. Am presupus ca activitate zilnică aici şi funcţia de înfrumuseţare. Blatul oferă acum destul loc, iar cele două sertare aferente corpului adăpostesc inventarul necesar.

Text: Constantin Alupoaei.
Foto: Shutterstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply