Simbioză perfectă între stil și tradiție

0

Simbioză perfectă între stil și tradiție – Interioarele conturate de Anda Roman au un romantism apa rte, chiar dacă în context se regăsesc piese cu aspect industrial sau obiecte tradiționale, manufacturate cu zeci de ani în urmă. Talentul ei o face să empatizeze atât de frumos cu spațiile pe care le decorează.

anda

Designerul Anda Roman

Este foarte important să stabiliți conceptul înainte să demarați proiectul. Dacă nu aveți un plan bine pus la punct, riscul este ca proiectul să nu fie coerent.

living-1

Trebuie să ai un simț estetic deosebit ca să intuiești care este potențialul unei clădiri și să vezi dincolo de neajunsurile cauzate de vechimea clădirii sau de proasta ei întreținere. Acest aspect mi-a fost dovedit din plin de către gazdele noastre, care și-au dorit o locuință de weekend departe de zgomotul Bucureștiului și care au decis să investească timp, suflet și o sumă rezonabilă într-o casă veche și întunecoasă, care acum nu mai amintește cu nimic de declinul de odinioară.

bucatarie-1


„Căutam, împreună cu soțul meu, un spațiu interesant, în afara Bucureștiului (dar totuși aproape), unde să fugim la sfârșit de săptămână și unde să ne putem bucura de soare, natură și apă în liniște. Am găsit, din întâmplare, această casă pe un site de imobiliare și, pentru că ne-au încântat fotografiile, am hotărât să mergem la o vizionare. A fost pur și simplu dragoste la prima vedere, iar locul ne-a atras ca un magnet datorită energiei pozitive pe care ne-a transmis-o“, ne-a mărturisit proprietara casei.

bucatarie-2
În timpul ședinței foto am aflat cu uimire de la designerul Anda 
Roman, cea care s-a ocupat în totalitate de faceliftul acestei case, că, la prima ei vizită aici, locuința se afla într-o stare relativ proastă, cu pereți din lemn de brad lăcuiți. „Am plecat de la ideea că vrem să obținem un spațiu dominat de alb, aerisit, luminos, boem și cald folosind elemente naturale, precum țesături din in sau lemn vechi sub diverse forme. A fost o bucurie să găsesc pentru această amenajare scaune din lemn vechi, de 80-100 de ani. O parte dintre piesele din lemn au fost folosite ca atare, pe altele le-am restilizat, pentru a le contextualiza armonios. Ca să potențez vizual spațiul, am aplicat vopsea albă mată peste tot: pe podea, pe pereții și plafoanele din lemn. La nivelul finisajelor am mai făcut câteva modificări, în special la șemineu. Astfel, am înlocuit faianța veche din fața șemineului cu cărămidă“, a povestit designerul.

dining-1
Toate lucrările au fost derulate firesc, fără să existe abateri de la propunerile făcute de designer. Secretul acestui parcurs frumos ne-a fost dezvăluit chiar de proprietari. „Pe Anda Roman o cunoaștem de mulți ani și este o prietenă apropiată a familiei 
noastre. Însă, independent de prietenia care ne leagă, am simțit că pentru amenajarea acestui spațiu nu există persoană mai potrivită cu care să colaborăm. Anda este energie în stare pură, are întotdeauna idei foarte inspirate, este o persoană deschisă și originală. Colaborarea cu ea ne-a părut cel mai firesc lucru.“

dormitor-1


Pentru ca această casă să aibă un aer cât mai relaxant, designerul s-a jucat cu piese din registre diferite, pe care le-a combinat în formule inedite, ghidate de simțul  artistic ireproșabil.dormitor-2

De exemplu, în living, masa de la Bleu Nature are picioarele din lemn recuperat din râuri, aducând astfel un element de sălbăticie și invitând natura mai aproape, în casă, în timp ce lampa Vertigo conferă o notă de dramatism, particularizând această scenografie originală.

baieText: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Simbioza perfectă între stil și tradiție a fost titlul unui articol amplu, publicat în revista Casa Lux nr.11/2015. Coperta numărului de noiembrie 2015 a revistei Casa Lux a fost realizată în această vilă, la care ne-a atras simbioza perfectă între stil și tradiție.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion

  1. Pingback: Cum amenajezi o baie la mansardă? - Revista Casa Lux

  2. Pingback: Cum amenajezi o baie la mansardă? - Revista Casa Lux

Leave A Reply