(P) Sfaturi utile pentru cei care doresc să amenajeze o baie mică

0

Băile din garsoniere sau din apartamentele de dimensiuni reduse nu sunt chiar atât de ofertante în ceea ce privește spațiul. Tocmai de aceea, este bine să se amenajeze cu foarte mare atenție, pentru a se putea obține un spațiu practic și confortabil.

Din fericire, indiferent cât este de mică baia, aceasta poate să ofere confortul necesar, atâta vreme cât se respectă o serie de sfaturi utile.
Mobilierul băii
Este extrem de important ca baia să nu fie foarte aglomerată. Tocmai de aceea, este indicat să se opteze pentru cabine de duș în detrimentul unor căzi de baie și să se mizeze pe o chiuveta baie cât mai îngustă ( dacă se poate chiar una pe colț ) și pentru un stil minimalist, cu cât mai puține elemente. Evident, nu poate să lipsească dulăpiorul de baie, însă acesta poate să fie îngust și să fie construit în așa fel încât să asigure o economie cât mai mare de spațiu.
Culorile din baie
Este cât se poate de clar că în orice baie mică trebuie să se mizeze pe culori cât mai deschise. Asta nu înseamnă că o mică pată de culoare nu își găsește locul, însă este bine să se evite griul, negrul sau alte nuanțe închise, care în cadrul unei băi mari ar fi, într-adevăr, de efect. Se poate merge și pe ideea unor culori calde, care să crească doza de confort.
Micile accesorii
În baie există omulțime de accesorii care pot schimba în mod radical imaginea încăperii. Se poate miza pe baterii baie cât mai discrete, pe elemente pentru hârtia igienică și pentru peria de WC incorporate în mobilier și pentru rafturi și etajere care să susțină toate acele elemente de care nu ai nevoie în fiecare zi, dar care trebuie să fie prezente în baie.
Oglinda
Acest element pare a nu fi foarte important, însă are o importanță colosală. Dacă vrei o baie care să dea impresia de spațiu, oglinda este cea care trebuie să fie aleasă cu o atenție foarte mare. Aceasta trebuie să fie cât mai mare și să fie poziționata pe toată lungimea peretelui. În felul acesta, impactul vizual va fi unul extrem de interesant.
Ce alte elemente contează la amenajarea spațiilor mici?

  • Poziția toaletei. Toaleta nu trebuie să se vadă atunci când ușa este deschisă, sau cel puțin așa sunt regulile feng shui. În cazul unei băi mici este aproape imposibil, însă se poate încerca o poziționare în spatele ușii.
  • Lumina. Pentru a spori senzația de spațiu, baia trebuie să fie cât mai luminoasă. Chiar dacă nu dispune de lumină naturală, luumina albă a unor becuri cu LED poate să facă minuni. Majoritatea oamenilor se mulțumesc cu o singură sursă de lumină, deasupra oglinzii, însă acesta este un element la care nu trebuie să te zgărcești, lumina putând să își găsească locul și deasupra cabinei de duș sau în jurul dulăpioarelor.

Internetul este o sursă nesfârșită de idei de amenajare a băii și a încăperilor de dimensiuni reduse, așadar, atunci când inspirația lipsește, o simplă căutare Google îți poate dezvălui idei care să materializeze toate sfaturile de mai sus și deopotrivă dorințele tale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply