Sfaturi practice: cum decorezi cu rosu

0

Sfaturi practice. Cum decorezi cu rosu

Daca vrei sa aduci un strop de culoare in casa ta, citeste cateva sfaturi practice de la noi in continuare. Iata, asadar, cum decorezi cu rosu.

Indrazneste. De ce am ales sa iti recomandam tocmai rosul? Pentru ca, fie ca optezi pentru o asociere clasica a rosului cu wenge sau una mai indrazneata prin alaturarea cu alburi si griuri, finalitatea este aceeasi, creearea unui spatiu dinamic si echilibrat.

Foloseste. Rosul este, de obicei, asociat cu energia, forta si hotararea, fiind una dintre cele mai dinamice culori. Folosit doar pe anumite suprafete, rosul atrage atentia asupra acestora si reuseste sa imprimite forta si dinamism unui interior.

Citeste si: Cum decorezi cu maro

Tempereaza. Suprafetele dominate de rosu reusesc sa vibreze uneori excesiv. Pentru a le tempera si a nu deveni suparatoare, asociaza-le cu nonculori (alb, negru, gri).

Contrabalanseaza. E important sa contrabalansezi suprafetele plane vopsite in rosu (adica peretii) cu o serie de elemente de aceeasi culoare, care sa se regaseasca in zonele opuse, intr-o cantitate mica, la nivelul micilor decoratiuni.

Stabilizeaza. Atunci cand un perete rosu este asociat unei pardoseli deschise la culoare, se creeaza senzatia de marire a peretelui pe inaltime, in timp ce alaturarea unui pardoseli inchise la culoare stabilizeaza spatiul.

Citeste si: Cum iti colorezi casa si viata

Alege. Daca vrei un ambient mai discret, alege finisaje in nuante pale, natural, iar accentele de rosu se pot regasi la micile decoratiuni sau elemente de mobilier.

Iata ca raspunsul la intrebarea cum decorezi cu rosu nu a fost atat de complicat pe care ar fi putut parea, poate, la inceput.

Text: Mihaela Radu.
Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply