Sfatul designerului: despre stilul eclectic

0

Sfatul-designerului--despre-stilul-eclectic-Sfatul designerului: despre stilul eclectic. Agnes Lukacs, unul dintre cei mai activi designeri la ora actuală de pe piaţa noastră vorbeşte onest despre copii versus piese originale, o problemă tot mai evidentă pe piaţa de mobilier din România.

Cum vezi tu piaţa românească de design? 

Deocamdată nu văd finalitatea procesului de creaţie, momentul când produsul românesc ajunge la consumatorul român. Se întâmplă destul de rar.

Piese autentice sau replici? 

Sfatul designerului: despre stilul eclectic. Piese autentice, bineînţeles! Din păcate, piaţa replicilor în design este în creştere, nimeni nu încearcă să mai lupte cu asta, însă menirea designerilor/arhitecţilor este să-şi sfătuiască clienţii, să-i îndrume să-şi cheltuiască banii pe lucruri cu valoare reală, bineînţeles, în funcţie de buget.

Citeste si: Leagan romantic in casa.

Dacă nu îşi permit piese clasice originale, există alternativa de design de calitate la preţuri accesibile.

Aminteai mai sus despre stilul eclectic. Cum descrii acest stil pe înţelesul tuturor?

Stil eclectic – combinaţie de elemente din anumite stiluri şi perioade diferite în cadrul unui singur proiect. A apărut în artă, în mişcarea numită Eclectism, iar termenul a fost utilizat pentru descrierea lucrărilor lui Carracci (n.r. Annibale Carracci – pictor italian din perioada barocă), care a îmbinat în tablourile sale componente tradiţionale cu cele din Renaştere.

Citeste si: Acasa la designerul Adeline Catinas.

Sfatul designerului: despre stilul eclectic. Pentru a obţine un ambient reuşit sunt necesare cunoaştere, bun gust şi creativitate. Primul pas pentru decorarea unui interior în acest stil este alegerea elementului care să unifice: o culoare, o textură, un anumit tip de ornamente – un pas foarte important, de altfel, deoarece ţine lucrurile laolaltă pentru a nu aluneca în kitsch.

Citeste si: Rasfat culinar intr-un spatiu deosebit.

Caracteristici principale: contraste, minim două stiluri total diferite pentru un efect izbitor, piese iconice alături de obiecte simple, fără valoare, aspect fresh, inovaţie.

Pe Agnes o găseşti la adresa: www.facebook.com/agneslukacsdesigner

Designerul Agnes Lukacs a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, a fost pe rând sau simultan fotograf de fashion, brand designer, vj, food stylist şi designer de bijuterii.

Din 2005, Agnes se ocupă cu designul de interior şi, de ceva vreme, a pornit un proiect numit Pradă Uşoară, o linie de textile personalizate.

Foto: Intro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply