Sejur în Italia, la Sanremo!

0

Sanremo este situat pe Riviera Ligurică a Italiei. Scăldat de apele mării și umbrit de palmieri, Sanremo este accesibil atât de pe Autostrada Florilor, cât și de pe șoseaua de coastă, deosebit de frumoasă prin spectaculozitatea realizării și a peisajului din jur.

Sanremo parcul Nobel
Foto: Flori Lixăndroiu

Parcul Nobel este o grădină frumoasă, cu palmieri, trandafiri și fântâni, amenajată pe aceeași stradă cu vila. Vila Nobel, clădirea în care a locuit descoperitorul dinamitei, adăpostește un muzeu și este un obiectiv turistic interesant.

Sanremo este deopotrivă un loc de sejur bun de explorat, având obiective turistice ce merită văzute, și un punct de plecare în călătorii interesante prin împrejurimi. Orașele Torino și Genova sunt două destinații importante din Italia, în care ajungi destul de ușor, fie cu mașina proprie, fie cu mijloacele de transport în comun. Orașul de graniță cu Franța, Ventimiglia, este foarte aproape, accesibil nu doar cu trenul, ci și direct cu troleibuzul, iar de acolo poți organiza excursii spre o mulțime de destinații celebre de pe la fel de celebra Coastă de Azur, din sudul mereu însorit al Franței.

Obiective turistice de bifat

Îți prezentăm în continuare câteva obiective turistice pe care ar fi bine să nu le ratezi în timpul sejurului petrecut în Italia, la Sanremo.

• Promenada Împărătesei te conduce într-o plimbare plăcută pe faleză, lăsându-te să descoperi frumusețea orașului văzut în zare. Statuia “Primăvara”, înconjurată de flori, simbolizează primăvara eternă a orașului.

• Pe colina pe care se află orașul vechi, viața cotidiană se desfășoară într-o atmosferă desprinsă parcă din alte timpuri, între zidurile caselor vechi înșiruite pe străduțe înguste, cu scări, porți, piețe și o mulțime de elemente arhitecturale și artistice perfect conservate.

• Teatrul Ariston – este gazda festivalului anual al muzicii italiene, iar numele melodiilor câștigătoare și ale interpreților lor sunt gravate în pavajul din apropiere.

• Cazinoul este un obiectiv turistic important. A fost construit în anul 1905 și este o clădire grandioasă, emblematică pentru Sanremo. Aripa celebrității lui se întinde peste întregul oraș.

Articol adaptat din revista Casa lux – noiembrie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Gibraltar, o destinație aparte!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply