San Cristobal de las Casas – vacanta in Mexic!

0

San Cristobal de las Casas se află în statul mexican Chiapas. Orașul este cunoscut și după vechea denumire, Tzotzil. A fost capitala statului până în 1892, iar acum este considerat epicentrul cultural al acestui stat.

Arhitectura colonială a caselor din San Cristobal de las Casas se remarcă prin coloritul viu, dar și prin accentul pus pe contraste – elementele arhitectonice, precum brâiele caselor, arcadele de la intrare, ancadramentele ferestrelor, sunt vopsite în majoritatea cazurilor în culori aprinse, mai închise decât nuanțele fațadelor.

catedrala din San Cristobal de las Casas Mexic
Foto: Ioana Caloian

Catedrala din San Cristobal de las Casas se află în Zocalo, care înseamnă piața centrală. I se mai spune Plaza 31 de Marzo sau Parque Vicente Espinoza.

De ce să alegi Mexic?

Mexic nu este cel mai sigur loc de pe mapamond, însă rata criminalității este mai accentuată în nord. Zona turistică, denumită Riviera Maya, este un loc protejat, fără pericole mari.
“De ce să alegi Mexic?” a fost prima întrebare pe care i-am adresat-o colegei mele, Ioana, iar răspunsul ei este cel mai sincer și mai motivant îndemn de a opta pentru această destinație turistică. “L-am ales pentru exotism, pentru istoria aztecă și mayașă, pentru acei mexicani care vând tacos la colțul străzii, pentru mariachi zgomotoși și pentru femeile în rochii colorate și cu flori imense de hibiscus în păr. Pentru haciende, soare și mare. Pentru jungla de 2.500 metri, pentru o cultură excepțională, care și-a păstrat tradițiile în ciuda celei mai brutale colonizări din istorie. Pentru turcoazul neverosimil al mării, care este și mai turcoaz datorită nisipului alb și fin.”
Nu știu dacă ar mai fi ceva de adăugat, deoarece cuvintele ei sunt extrem de convingătoare, dar plusez totuși și vă spun că din micul și încântătorul oraș San Cristobal de las Casas puteți porni în varii excursii către locuri sălbatice.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2013

Autor: Mariana Nicolae

Citește și Excursie la Londra

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply