Excursie la Londra

0

O excursie de câteva zile la Londra va reprezenta o amintire neprețuită. Orașul are numeroase obiective turistice, iar timpul va fi poate insuficient pentru a le “bifa” pe toate. Iată o listă cu doar câteva obiective turistice din Londra.

Obiective turistice în Londra

Printre obiectivele turistice pe care ar fi bine să nu le ratezi într-o excursie la Londra se numără The Golden Eye (de la înălțimea de peste 100 metri vei avea orașul la picioare, exact în partea sa cea mai spectaculoasă) și Tower Bridge, cu alura sa inconfundabilă, cel mai des asociată cu însăși imaginea orașului Londra. În jurul său se află mai multe atracții, noi și vechi. Numele podului vine de la Tower of London, unde se află cele mai vechi fortificații din oraș, suprapuse așezării romane Londinium. Zona alătură repere vechi de patrimoniu cu construcții moderne, futuriste.

Londra Tower Bridge
Foto: Lucian Dobraca

O emblemă cu impact puternic, des asociată cu imaginea Londrei – Tower Bridge este un pod mobil și suspendat, construit în stil neogotic, la finele secolului al XIX-lea. 

Pe malul sudic al Tamisei nu poate trece neobservat The Shard (Ciobul), un zgârie-nori din sticlă, piramidal, înalt de peste 300 metri, inaugurat în 2013. În clădirea dedicată businessului, dezvoltatorii au prevăzut o terasă închisă la circa 200 metri înălțime, un loc cu o perspectivă amețitoare asupra orașului. Acordă o parte din timp vizitării muzeelor, în principal British Museum. Aici vei pătrunde în istoria civilizației umane, grație obiectelor adunate în secole din toate cotloanele Imperiului Britanic. O vizită la British Museum este cea mai fericită completare a unui raft întreg de manuale de istorie. Aici vei parcurge istoria lumii, plimbându-te printre catacombe cu mumii din piramidele egiptene, basoreliefuri persane gigantice, sarcofage uriașe, temple grecești și romane reconstituite, colecții impresionante ale artei din India, Indochina, China, Africa, America etc. Ai impresia că tot ce a realizat omenirea mai valoros se află aici, în fața ta! Deloc de neglijat, accesul în muzeu este gratuit, la fel ca și în celelalte muzee de rang național (British Gallery sau Science Museum).
Nu pierde ocazia de a asista la schimbarea gărzii regale la Palatul Buckingham, hoinărește prin cartierul Soho (inclusiv prin cartierul chinezesc) și fă popasuri la Catedrala St Paul, în Trafalgar Square sau Piccadilly Circus. Timpul te va împinge mereu de la spate, iar o nouă vizită la Londra va deveni obligatorie.

Articol adaptat din revista Casa lux – februarie 2015

Autor: Lucian Dobraca

Citește și Hoinari prin Alsacia…

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply