Am reparat ieftin glafurile cu ipsos de modelaj

0

Vă scriu cum am reușit să fac glafurile unei uși termopan, pe care tocmai am montat-o în locul uneia vechi din lemn.
Am tăiat surplusul de spumă poliuretanică, apoi am prins dreptare de lemn (unul orizontal pentru latura de sus și două laterale pentru laturile verticale ale tocului), pe care le-am prins cu ajutorul unor cuie și al polobocului pe perete, formând astfel o ramă în jurul tocului.
Pentru umplerea glafurilor am folosit ipsos de montaj; nu am preparat mai mult de un cancioc cu ipsos odată pentru că se întărește destul de repede. Am folosit o găleată de plastic și am amestecat cu mistria. Puțin câte puțin am reușit să aduc glafurile într-o formă dreaptă, aproape de cea finală, având grijă să nu depășesc muchia de la dreptare. A doua zi am montat colțare de aluminiu prinse în gletul folosit la îmbinarea plăcilor de gips carton (după ce în prealabil demontasem dreptarele de lemn).
Materiale folosite:
• 10 kg ipsos de modelaj
• 5 kg glet de îmbinare gips carton
• 3 colțare metalice a 2 m bucata
• 3 dreptare lemn
• 5-10 cuie de 10
Când glafurile s-au uscat am finisat cu un glet (am folosit la această lucrare din cel CT 127, cu care eram obișnuit) și astfel am obținut niște glafuri superbe și cu costuri foarte mici. Dreptarele de lemn utilizate au fost din scândură lată de 20 cm, dar îndreptate la tâmplar. A urmat finisarea cu șmirghel și vopseaua lavabilă pentru decorarea glafurilor.
Text: Vasile Diniță, com. Curcani, jud. Călărași

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply