15 reguli Feng Shui de bază pentru începători

0

Principiile Feng shui se bazează pe cele 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe yin și yang, cu scopul de a echilibra energiile dintr-o locuință și nu numai. Specialiștii Feng Shui recomandă aceste reguli simple pentru orice începător, care pot ajuta pe oricine să aibă un cămin liniștit, prosper și plin de energie pozitivă.

1. Ușa de intrare trebuie să fie solidă, confecționată din lemn masiv sau din metal. Se crede că de aceasta depinde protecția familiei și, în plus,o ușă de calitate oprește scurgerile de energie benefice în afara casei. De asemenea, trebuie să fie îngrijită și curată.

2. Holul de la intrare trebuie să fie întotdeuna curat și bine organizat, luminos, aerisit și să aibă plante. Acesta este primul lucru pe care îl vezi atunci când intri în casă, deci trebuie să fii întâmpinat de energie pozitivă. În plus, evită să aglomerezi holul, pentru că ușa de la intrare nu trebuie să lovească piese de mobilier.

3. Canapelele și fotoliile ar trebui să fie bine proporționate cu dimensiunea livingului și să fie potrivite nevoilor familiei. Nu trebuie să te înghesui pe canapea, dar nici să ai prea mult spațiu nefolosit pe aceasta.

4. Feng shui mai cere și ca acestea să nu fie plasate sub fereastră, ci lângă un perete – atenție, lângă acesta, nu perfect lipite de perete.

5. Este recomandat să nu alegi piese de mobilier cu linii drepte, pentru că energia se oprește în marginile acestora. Formele rotunjite sunt considerate mai benefice, deci ține cont de acest criteriu atunci când alegi mobilă nouă, mai ales când vine vorba de canapea, fotoliu și măsuța de cafea.

6. În dormitor, evită montarea oglinzilor – se crede că acestea pot strica relația de cuplu. Dacă vrei neapărat să ai o oglindă în dormitor, nu o fixa în fața patului.

7. Capacul vasului de toaletă ar trebui să fie coborât atunci când tragi apa, dar și când nu folosești wc-ul. Se crede că energiile pozitive scapă prin acesta.

8. O casă plină de plante este o casă plină de energie pozitivă. Bineînțeles, ne referim doar la plantele vii, nu cele uscate sau false.

9. Dacă vrei să ai o relație romantică armonioasă, dormitorul trebuie să fie potrivit pentru doi: e recomandat ca patul să fie pe mijloc, pentru ca ambii parteneri să poată urca în pat cu ușurință, șifonierul să aibă suficient spațiu pentru amândoi, iar obiectele decorative să aibă o pereche. Aceste lucruri pot fi puse în aplicare și dacă nu ai un partener, dar vrei să îți găsești unul.

10. Fântânile Feng shui, indiferent de dimensiunea lor, vor atrage prosperitate. Poți folosi și simboluri care reprezintă fântânile, cum ar fi imagini cu apă curgătoare.

11. Cristalele sunt folosite pentru a atrage energia pozitivă. Folosește cuarț roz pentru dragoste, turmalină neagră pentru protecție și citrin pentru vindecarea problemelor legate de stima de sine, dar și pentru abundență.

12. Bambusul este considerat norocos în Feng shui, dar e recomandat să îl primești, nu să îl cumperi.

bambus

13. Evită tablourile sau ilustrațiile cu imagini violente sau agresive. Peisajele naturale sunt o alegere bună, la fel și fotografiile cu persoane – dar ai grijă să nu păstrezi la vedere poze cu persoane decedate.

14. Dacă lucrezi de acasă, spațiul de lucru ar trebui să fie cât mai departe de dormitor. Biroul ar trebui să se afle departe de ușă, nu în aceeași linie cu ea, iar tu nu ar trebui să stai cu spatele la ușă atunci când lucrezi.

15. Dacă ai o bucătărie mică, ai grijă să fie mereu bine luminată. Te poți folosi și de oglinzi în acest sens: montate pe peretele opus ferestrei, vor reflecta lumina naturală.

 

Sursă foto: Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply