Protecția lemnului în amenajarea spațiilor exterioare – Recomandări Color Magic

0

Ce poate pune într-o legătură mai armonioasă casa și grădina ta? Care este acel element distins care să asigure continuitatea între exteriorul și interiorul locuinței tale? Cum arată acel material capabil să ofere casei tale în mod concomitent protecția necesară și aspectul naturaleții? Noi credem că acel material este mai întăi lemnul. Îl folosim din vremuri imemoriale, cu aceeași plăcere și tot mai multă pricepere, ne putem închipui după-amiezi răcoroase în compania celor dragi, petrecute în dreptul grădinii casei, feriți de fierbințeala soarelui și intemperii, la umbra unei terase exterioare construite foarte simplu din lemn!

Însă, pentru a ne putea bucura pe deplin de avantajele lemnului, element izolator natural, pentru a-l proteja și a-i conserva tinerețea, integrându-l cu succes în spațiul de locuit, nu este suficient doar să utilizăm un lemn bun; fără o întreținere corespunzătoare și în lipsa aplicării finisajului cu un lac de protecție care să pătrundă în fibra lemnoasă, parchetul tău exterior este vulnerabil în fața tuturor intemperiilor și degradării în timp.

Color Magic asigură întreținerea parchetului tău exterior

De peste 20 de ani prezenți în piața românească, Color Magic reprezintă garantul profesionalității produselor pe care le comercializează, având în spate o bogată experiență și expertiză în domeniul în care activează.

Color Magic este unicul deținător al portofoliului comercial al companiei olandeze Sikkens, o companie cu peste 200 de ani de tradiție și experiență acumulată în domeniul vopselurilor. Pentru a răspunde provocărilor impuse de întreținerea suprafețe lemnoase, Sikkens produce un lac de protecție a lemnului de ultimă generație, ideal pentru acoperirea lucrărilor de parchetare lemnoasă exterioare.

Lacul de finisare CETOL HLS este conceput cu atenție atât în vederea decorațiunii, cât și pentru a conferi protecție suprafețelor lemnoase exterioare, fiind cu precădere utilizabil pe construcții din lemn de esență moale, precum molidul sau pinul. Ca și celelalte produse marca Sikkens, lacul de finisare CETOL HLS este distribuit în România exclusiv prin intermediul Color Magic, una din cele mai importante companii românești importatoare de vopseluri și lacuri.

Sikkens CETOL HLS – Lac pentru întreținerea de calitate a lemnului

Știm că lemnul are propriile capricii și sensibilități, asupra cărora factorii de mediu acționează în mod constant pentru a-l expune la o întreagă serie de riscuri cauzate de temperatură, umiditate și chiar de poluare. Știm că umezeala afectează calitatea produselor lemnoase. Cariile, microorganismele invadează lemnul și, în timp, îi pot dăuna în mod ireversibil.

Pentru a proteja lemnul de cariile și degradările la care este expus în timp, așa încât să ne bucurăm cât mai mult timp de un parchet exterior sănătos și curat este necesară tratarea acestuia și aplicarea lacul de finisare potrivit. Iar dacă lemnul este destinat unei suprafețe de exterior, atunci cu atât mai importantă va fi calitatea și specificitatea produsului de lăcuire pe care îl căutăm.

Lacul de finisare CETOL HLS aduce întocmai acele inovații și plus de calitate menite să confere parchetului exterior aspectul plăcut, modern și garanția protecției suprafeței lemnoase. CETOL HLS este un produs ce are la bază o rășină alchidică cu uscare la aer, pentru a da naștere unui compus de o consistență superioară. Substanța  microporoasă a lacului de finisare permite un control ridicat asupra umidității și oferă lemnului rezistență excepțională la radiațiile solare. Compoziția satinată, concepută pentru a servi ca bază a nuanțării sparțiilor exterioare, asigură aspectul lucios, neted și plăcut la atingere al suprafeței parchetului, a cărui structură o amplifică sporindu-i gradul de protecție împotriva zgârieturilor și jupuiturilor. În plus, întreținerea materialului este ușoară și nu necesită atenție suplimentară.

Astfel, fie că ai amenajat un parchet exterior pentru confortul casei tale, ori pentru un spațiu de lucru, lacul de finisare CETOL HLS reprezintă canditatul ideal pentru acea combinație de rezistență și eleganță cu care ai căutat  până acum să îmbraci parchetul tău exterior.

Caracteristicile produsului Sikkens CETOL HLS

 • Înveliș de bază de înaltă calitate
 • Potrivit pentru cherestea de rășinoase sau lemn de esență tare
 • Utilizabil cu precădere pe placări și garduri
 • Poate fi utilizat ca unic produs sau acoperit cu alte produse relevante
 • Aplicare ușoară, cu acoperire uniformă
 • Vâscozitate scăzută, cu o bună pentetrare
 • Oferă o aderență excelentă pentru straturile superioare
 • Permeabil la vapori de umiditate
 • Ajută la prevenirea mucegaiului și a algelor
 • Acoperirea flexibilă previne crăpăturile și zgîrierea lemnului
 • Adaugă culoare și caracter, păstrând în același timp aspectul natural al fibrei lemnului
 • Rezistent la lumina UV
 • Oferă un finisaj translucid, semi-lucios

 

 

Sursă: Agenția Fortin

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply