Probleme neplăcute în casă și soluții simple pentru rezolvarea lor

0

Este inevitabil să nu apară probleme neplăcute în casă. De cele mai multe ori banale, dar deseori enervante și generatoare de stres. Există însă soluții simple care pot elimina aceste situații sau le pot ameliora substanțial. Am făcut o listă cu cele mai des apărute probleme și cu alternative care le pot rezolva rapid, de cele mai multe ori cu ce ai prin casă.

Frunzele de dafin!

Mirosuri neplăcute în casă. Dacă ai facut curat în casă, ai împrospătat aerul, dar cu toate acestea miroase neplăcut în casă, sau persistă unele arome neplăcute de care nu poți scăpa, soluțiile sunt simple. Poti picura puțină esență de vanilie. fa asta chiar  în locul care este sursa mirosului neplăcut. Arde câteva frunze de dafin, de exemplu. Prima varianta parfumează aerul pe termen lung, iar a doua are capacitatea de a absorbi mirosurile.

Scârțâie parchetul. Unora le place, altora nu. Dacă faci parte din ultima categorie, presară din abundență pudră de talc pe zona de îmbinare a plăcilor de parchet care scârțâie. Apoi cu o măturică moale curățe locul astfel încât o parte cât mai mare din pudra de talc să între în spațiile dintre plăcile de parchet. La final pulverizează pe locul respectiv o soluție specială pentru curățat lemnul. Șterge locul cu o cârpă. Ar trebui ca problema să fie rezolvată. Și dacă nu este așa, repetă operațiunea.

Apa cu calcar este o problema mare in casa!

Urme de cuie în pereți. Sunt extrem de neplăcute și arată urât. partea bună este că nu trebuie să zugrăvești toată camera pentru a cârpi o gaură de la un cui. Ai nevoie de chit și de puțină vopsea în culoarea peretelui. Razuie locul cu o bucată de smirghel astfel încat să îndepartezi resturile de tencuială. Pune chit, îndeasă-l în gaura cuiului vechi și netezește cât mai bine locul. Cu o pensula vopsește petecul în culoarea peretelui. când se usucă o să arate mult mai bine.

Urme pe gresie. Ai spălat pe jos cu soluții care promit că nu lasă urme pe gresie și cu toate acestea gresia este departe de a fi strălucitoare. Urmele apar pentru că fie apa pentru spălat pe jos este calcaroasă. Un alt motiv poate sa fie provocat de faptul ca ai folosit prea multă soluție de curățat. Nu este exclus sa fie vina mopului sau a lavetei care nu sunt foarte curate. Dacă apa este calcaroasă, pune în apa de spălat pe jos puțin oțet alb. Va neutraliza calcarul. Poți face asta oricum, pentru că oțetul dă luciu, iar mirosul dispare foarte repede. În celelalte variante, trebuie să folosești mai puțină soluție și să clătești mai des laveta.

Nu lasa casa sa-ti scape din … mana!

Lucruri împrăștiate aiurea prin casă. Dacă te consolează află că este o problemă general valabilă. Ai două soluții. Fie stai și strângi lucrurile lăsate aiurea prin casă, fie folosești o cutie de depozitare.  Aduni aici toate cele lăsate împrăștiate. Se face ordine imediat. Când ai vreme sau când cineva caută ”obiecte pierdute” vor umbla în cutia respectivă. E posibil să-i dezveți pe dezordonați să mai lase lucruri împraștiate.

Oglinzi curate, la baie. Aburirea oglinzilor din baie este una din acele probleme care poate fi rezolvata foarte simplu. In plus se poate rezolva pentru o perioadă lungă de timp. Soluția este să aplici cu un pulverizator o soluție foamtă din alcool medicinal si glicerină, în proporția de 1:1. Cu un servet de hârtie șterge surplusul, Cu un al doilea dă lutru. Alcoolul curăță și ajută glicerina să formeze o peliculă stabilă, care va preveni aburirea oglinzilor.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply