Trucuri pentru o renovare ieftină și de efect a locuinței

1

Dacă vrei să-ți renovezi locuința, probabil te-ai gândit deja la costurile mari, pe care nu ți le dorești sau nu ți le permiți. Trebuie să știi că poți să-ți renovezi casa și cu un buget mai redus. Important este să știi exact ce îți dorești. 

Creează un mic plan de amenajare pentru fiecare cameră și ocupă-te singur sau în familie de renovarea locuinței, pentru a economisi bani. Poți găsi toate sculele și uneltele potrivite pe Bricomall.ro, astfel încât te poți ocupa singur de renovarea casei. Iată câteva trucuri pentru o renovare ieftină și de efect a locuinței.

Vopsește pardoseala

Schimbarea parchetului în toată casa costă destul de mult, așadar nu se poate încadra într-o renovare cu buget limitat. De aceea, poți avea în vedere o simplă vopsire a pardoselilor de lemn, care să-ți transforme aspectul locuinței. Începe prin a șlefui cu un șmirghel suprafața pe care dorești să o vopsești, curăță stratul de praf format și spală parchetul cu apă și soluție pentru suprafețele din lemn. 

Lasă pardoseala să se usuce și aplică un strat de grund de lemn, în nuanța lacului pe care îl vei folosi la finisare. După uscarea pardoselii, șlefuiește din nou suprafața pentru uniformizare și aplică primul strat de vopsea cu o pensulă, pentru a obține o suprafață fără asperități. Aplică și al doilea strat de vopsea, după cel puțin 24 de ore, pentru ca stratul inițial să fie uscat complet.

Recondiționează mobila

Dacă nu îți permiți să cumperi mobilă nouă, poți alege să le recondiționezi piesele de mobilier pe care le ai deja. Poți apela la diferite trucuri, ca să redai strălucire mobilei vechi. Fie că îți dorești să repari tapițeria unor scaune sau să vopsești noptiere pe care să le integrezi într-un dormitor mai modern, aceste operațiuni pot fi făcute cu un minim de efort și cu un buget limitat. Nu uita că înainte de vopsire piesele de mobilier trebuie curățate și șlefuite. Alege o vopsea rezistentă la murdărie, care să protejeze lemnul, cum este cea pe bază de ulei sau latex. La nevoie, poți aplica mai multe straturi de vopsea, până când mobila capătă aspectul dorit.

Vopsește ferestrele

În procesul de renovare a locuinței, poți opta pentru vopsirea ferestrelor în culori mai deschise, care să schimbe aspectul locuinței într-un timp scurt, cu investiții minime. Vopseaua de pe lemn se poate usca în câteva ore, însă ține cont de faptul că poți aplica mai multe straturi, astfel încât să obții o suprafață perfect netedă.

Eficientizează spațiul din locuință

Cu puțină răbdare și îndemânare, poți aduce un aer proaspăt în locuința ta, chiar și cu un buget limitat. Dacă în casă există spații goale, pe care nu știi cum să le eficientizezi, le poți valorifica transformându-le în spații de depozitare noi, folosind materiale reciclate sau câteva rafturi din lemn, plasate strategic. Cu ajutorul acestor noi zone de depozitare, poți scăpa de aglomerația din locuință, având toate obiectele preferate la locul lor.

Schimbă ușile

Chiar dacă nu iei în calcul o renovare generală a locuinței, poți alege să faci schimbări care vor atrage atenția tuturor. De pildă, poți alege să vopsești ușile sau să cumperi unele noi, întrucât acestea vor ajuta la crearea unei prime impresii bune, pentru toți cei care îți calcă pragul.

Alege o paletă cromatică nouă

Pentru o casă decorată clasic, în tonuri închise, poți opta pentru integrarea unei palete cromatice noi, care să meargă pe nuanțe deschise. În acest fel, nuanțele pastelate vor atrage mai multă lumină în locuință și vor schimba întregul aspect al încăperilor.

Prin urmare, cu puțină imaginație, efort și printr-o investiție minimă, poți transforma radical aspectul locuinței tale, fără să fie nevoie să apelezi la o firmă specializată și fără să cumperi mobilă nouă.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply