Principiile unei amenajari feminine

0

În mod cert femeile își organizează, decorează și amenajează casa diferit de ceea ce fac bărbații. Mai mult chiar se poate spune că există un stil de amenajare feminină care are câteva caracteristici, iar femeile le respectă aproape instinctiv.

amenajări feminine

Un decor care merge pe principiile unei amenajări feminine este elegant, mai degrabă simplu, cu accente plăcute de culoare, organizat și mereu practic. Feminitatea se regăsește în detalii, în linia formelor, în culori, țesături, dar nu ocolește culorile tari, îndrăznețe sau tușele energice, puternice. Nuanțele pastelate și culorile neutre sunt primele alegeri.

Interioarele feminine tind să fie asimetrice, lăsând simetria și lipsă de detalii ca una din caracteristiciile unei amenajări masculine.

Femeile au darul de a lăsa loc creativității, dincolo de șabloane, sunt mai personale și mai autentice decât cele realizate de bărbați. Femeile iubesc interioarele elegante și rafinate. Asta nu înseamnă că într-o casă decorată de femei vei găsi doar roz și fundițe. Din contră! Femeile preferă culorile pământului, verdele, iubesc albul și galbenul, dar și tonuri de lila, vernil, gri sau crem.

Femeile iubesc stilurile clasic și contemporan de amenajare, evită stilul minimalist și industrial, sunt îndrăgostite de stilul retro, vintage sau cu influențe country-chic. Femeile sunt adeptele pieselor de mobilier recondiționate, a aceentelor care atrag privirile. Femeile știu instinctiv să ascundă imperfecțiunile, să ună în valore detaliile care merită scoase în evidență.

Femeile și o amenajare care respectă principiile unei amenajări feminine dă maximă împortanță detaliilor. Într-o casă organizată de o femeie nu vor lipsi lumânările, sfeșnicele, perdelele și jaluzele, pernele. Femeile știu mai bine să folosească textilele în casă și stiu să pună în valoarea efectul pe care acesta îl aduc casei.

Spre deosebire de decorurile masculine, cele feminine au la bază forme curbate, rotunjite, întâlnite atât la mobilier cât și în rândul accesoriilor.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply