Dormitorul shabby-chic, refugiul ideal

0

Dormitorul shabby-chic – Dormitorul este camera în care petrecem o mare parte a timpului și locul unde relaxarea ar trebui să fie la ea acasă. O atmosferă liniștită poți crea folosind culori neutre, ce se profilează pe un fundalul aerisit. Câteva decorațiuni cu șarm feminin vor conferi un plus de farmec.

dormitor shabby chic
Foto: Green Gate

Dormitorul shabby-chic – influente ludice

Piesele vintage sunt elemente-cheie într-un decor cu influențe ro­man­tice. Iar dacă te bucuri de o casă cu patină istorică, subliniază-i frumusețea și amenajează cadre interesante, precum nișa cochetă din dreptul ferestrei, ce servește totodată și ca spațiu de depozitare.

Citeste si: Stilul Shabby Chic, idei simple de amenajare a casei

dormitor shabby chic
Foto: Green Gate

Dormitorul shabby-chic- detalii de efect

Păstrează specificul amenajării și completează decorul cu o dușumea în tonuri calde, de miere. Nuanțele luminoase de crem sau gri stabilesc un fundal unitar: dacă pereții continuă în aceeași culoare, senzația de spațiu și lumină va fi amplificată. O piesă extravagantă, precum o noptieră capitonată, cu finisaj lucios, a cărei formă amintește de valizele de odinioară, este un element de contrast, ce balansează compoziția. Tabloul cu inserții de foiță aurie conferă o notă prețioasă unei compoziții degajate.

Citeste si: Dormitor cu aer frantuzesc

Foto: Green Gate
Foto: Green Gate

Dormitorul shabby-chic – ambientare

Aspectul final trebuie să fie relaxat și să sugereze căldură, așa că mizează pe decorațiuni feminine: lumânări, cutii romantice de bijuterii, o oglindă antichizată sau ghivece din piatră. Dinamizează suita de griuri prin jocul patternurilor și alege așternuturi de pat cu fețe duble. Printurile florale în combinație cu dungi sau carouri conturează un interior estetic și echilibrat

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply