Fructe din grădină: plăcintă cu bezea de prune

0

Plăcintă cu bezea de prune

Plăcintă cu bezea de prune. Când se coc prunele, sunt atât de apetinsante, încât îți vine să le mănânci direct din pom. Păstrează totuși câteva și pentru mai încolo! Poți face din ele deserturi minunate.

Plăcintă cu bezea de prune

Ingrediente: 500 g prune tăiate în jumătate, sucul de la o portocală, 200 g zahăr, 0,5 l apă, 6 felii de pâine albă tăiate cubuleţe, 50 g unt, 2 ouă, o linguriţă de scorţişoară.

Mod de preparare: Fierbe prunele în sucul de portocală cu 100 g zahăr. Strecoară prunele, turnând siropul fierbinte peste cubuleţele de pâine. Bate untul cu gălbenuşurile până devine pufos, apoi adaugă pâinea, prunele şi scorţişoara. Toarnă compoziţia într-un vas uns cu grăsime şi coace-o timp de o jumătate de oră, apoi lasă să se răcească. Bate albuşurile cu 100 g zahăr până devin tari şi adaugă-le peste budincă, apoi mai bagă-le la cuptor încă 10 minute.

Servește această plăcintă cu bezea de prune pe un platou decorativ, ornată cu câteva frunze de mentă și, opțional, feliuțe de portocală.

Soiuri de prune recomandate pentru acest desert: Diana, Silvia, Centenar, Stanley, Record, Victoria, Damsons.

Citește și Reţete cu flori, delicii în bucătărie

Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply