Fructe din grădină: pere în sirop caramel şi scorţişoară

0

Pere în sirop caramel şi scorţişoară

E vremea lor! Consumate ca atare, perele sunt excelente, dar dacă vrei să pregăteşti un desert mai cu dichis, iată ce îţi propun: un platou apetisant cu pere în sirop caramel şi scorţişoară.

Pere în sirop caramel şi scorţişoară

Ingrediente: 2 pere mari, crocante, scorţişoară; pentru sirop – o ceaşcă de zahăr brun, o jumătate de ceaşcă de sirop de porumb, o jumătate de ceaşcă de lapte, un sfert de ceaşcă de unt, o linguriţă esenţă de vanilie.

Mod de preparare: Lasă perele întregi, dar curăţă-le de coajă, apoi dă-le într-un clocot într-un vas cu apă în care ai adăugat un praf de scorțișoară. Alături, într-o tigaie, adaugă zahărul, siropul şi untul. Fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul, apoi lasă să se răcească. Amestecă laptele şi vanilia, apoi toarnă-le uşor în sirop, amestecându-le până obții o compoziție densă. Aşază perele pe un platou, adaugă siropul caramelizat, apoi presară scorţişoară.

Pere în sirop caramel şi scorţişoară: Se decorează cu sos de ciocolată sau se pot servi împreună cu înghețată de vanilie, de mentă sau de ciocolată.

Soiuri de pere recomantate pentru acest desert: Green Anjou, Bartlett, Bosc, Concorde, Starkrimson.

Cum se păstrează cel mai bine verdețurile, fructele și legumele

Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply