Pavarea terasei, o transformare rapidă a curții

0

Pavarea terasei

Pavarea terasei. Orice curte sau grădină decorativă, oricât de mică, are nevoie de o suprafață plană, bine pavată unde poate fi amenajat un spațiu de odihnă sau un loc de luat masa. De regulă, aceasta se construiește în apropierea casei, însă poate fi ales și alt loc din grădină, un punct care beneficiază de o priveliște frumoasă.

Pavarea unei suprafețe din curte nu este o lucrare complicată și te va ajuta să economisești timp pe viitor cu întreținerea grădinii.

Pavarea terasei – cum se procedează

Alege locul pentru terasă în apropierea casei sau într-un punct de unde poți admira întreaga grădină. Decide ce formă va avea și trasează cu vopsea pe iarbă limitele acesteia. Alege materialul cu care o vei pava.

Încearcă rețeta asta! Fructe din grădină: pere în sirop caramel şi scorţişoară

Verifică în planul terenului dacă locul în care vei amplasa terasa este traversat de conducte de apă, gaze sau alte utilități pentru a le putea proteja pe timpul lucrărilor.

În interiorul perimetrului trasat, îndepărtează iarba și un strat de pământ de 20-25 cm adâncime. Dacă amenajezi terasa chiar lângă peretele casei, informează-te care trebuie să fie distanța minimă necesară între izolația casei și pavaj.

În locul ales pentru pavarea terasei bătătorește bine pământul, pune un strat de 10 cm de pietriș mărunt, apoi un strat de 5 cm de nisip și bătătorește bine încă o dată. Toarnă cimentul sau așază dalele de pavaj pe un strat de mortar. În timp ce lucrezi, verifică ca suprafața să fie perfect plană, cu o ușoară pantă înspre exterior.

Instalează în dreptul burlanelor de scurgere a apei pluviale un sistem de colectare și dirijare a apei, altfel umezeala și ciclurile de îngheț-dezgheț vor deteriora lucrarea. Instalează o rigolă simplă sau optează pentru un recipient în care să colectezi apa de ploaie, aceasta poate fi folosită ulterior pentru întreținerea grădinii.

Citește și Curenţii de aer: importanți sau dăunători pentru plante?

Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply