Patru zone din casa ta pe care să le termoizolezi

0

termoizolatie

Casa ta este călduroasă pe timp de vară și friguroasă în lunile de iarnă? Înseamnă că locuința nu este izolată termic corespunzător. Așa că primește sau pierde prea multă căldură. De regulă, primirea sau pierderea de căldură se realizează prin patru zone din locuință. Află care sunt respectivele zone și cum să le izolezi.

Pereții

Specialiștii în domeniul construcțiilor consideră ca aproximativ 35% din căldură se pierde prin pereți. De aceea, este foarte important să apelezi la serviciile unor muncitori care să-ți monteze un termosistem pe fațadă. Termosistemul nu este altceva decât o soluție tehnologică pentru termoizolarea unei construcții. Polistirenul reprezintă cel mai utilizat material de pe piața locală la termosisteme, însă dacă vrei o termoizolare de calitate pentru casa ta ar fi bine să folosești vată bazaltică de la Macostore. Vata bazaltică izolează foarte bine termic și, de asemenea, protejează pereții de foc și intemperii. Totodată, vata minerală bazaltică are o bună permeabilitate la vapori și acționează ca o barieră împotriva zgomotului. Pentru ca termosistemul să aibă un randament maxim, este obligatoriu să fie montat corect. În afara vatei minerale, procesul de montare a termosistemului implică folosirea altor materiale, precum adeziv, dibluri, plasă de armare, masă de șpaclu și diverse profile.

Nu doar pereții exteriori ai casei tale au nevoie de izolație, ci și cei despărțitori, aflați la interiorul locuinței. Pentru izolarea lor termică, constructorii recomandă folosirea vatei minerale de sticlă. Vata minerală de sticlă termoizolează foarte bine și, de asemenea, nu pune presiune adițională pe structura de compartimentare, deoarece are o greutate redusă.

Podelele

Experții din sectorul construcțiilor estimează că 15% din căldura dintr-o locuință se pierde prin pardoseală, așa ca dacă vrei să te bucuri de o temperatură perfectă la tine în casă ar fi bine să îți termoizolezi și această zona. Constructorii sunt de părere că una dintre cele mai bune soluții pentru izolarea termică a pardoselilor constă în aplicarea de vată minerală bazaltică cu densitate mare.

Ferestrele

Căldura unei locuințe nu se risipește doar prin pereți și podele, ci și prin ferestre. Circa 20% din căldura unei case se pierde prin ferestre, în cazul în care nu știai. Prin urmare, este foarte important ca suprafețele din jurul ferestrelor să fie izolate corect și, de asemenea, tâmplăria să fie una de calitate. Cu cât tâmplăria și geamurile sunt mai bune, cu atât transferul termic realizat prin ferestre este mai mic.

Acoperișul

În afară de pereți, pardoseli și ferestre, căldura dintr-o locuință se poate pierde și prin acoperiș. Pentru ca acoperișul să nu aibă pierderi de căldură ar fi bine să fie aplicată o izolație cu vată minerală. Alegerea vatei minerale pentru izolarea termică a acoperișului ar trebui să se facă având în vedere performanțele sale termice și acustice.   

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply